Laboratorul RT-PCR de la Spitalul Slatina pregătit şi pentru alte analize medicale decât cele pentru depistarea COVID

Laboratorul Real Time - PCR achiziţionat de Consiliul Judeţean Olt pentru Spitalul Slatina, în perioada pandemiei, va fi folosit şi pentru alte tipuri de analize, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale într-o conferinţă de presă.

Medicul Florin Popa, directorul medical al Spitalului Slatina, a afirmat că se studiază care sunt patologiile care s-ar putea preta pentru acest tip de analize medicale.

„Într-adevăr, Laboratorul Real Time - PCR, pe care l-a achiziţionat spitalul prin intermediul Consiliului Judeţean şi cu sprijinul acestuia, poate să efectueze o serie de teste pentru o baterie de patologii. Studiem această problemă, am avut întâlniri repetate cu medicul şef de la Analize Medicale pentru a vedea ce am putea să includem pe Real Time - PCR”, a afirmat Florin Popa.

El a confirmat că, în prezent, se mai fac foarte puţine teste pentru depistarea COVID-19.

„Acum, încă mai testăm, mai sunt teste făcute, dar încă studiem să vedem ce am putea introduce pe Real Time PCR, în aşa fel încât toţi pacienţii din judeţ să se adreseze ţintit pe acest laborator”, a conchis Florin Popa.

Laboratorul modular de biologie moleculară de la Spitalul Slatina a fost achiziţionat, la începutul pandemiei, în 2020, de către Consiliul Judeţean Olt.