Sănătate

2018-10-09, 16:13:26

Afecţiunile respiratorii îşi fac deja de cap. 80 de pacienţi au fost internaţi cu pneumonie

Nici nu a venit sezonul rece şi oltenii deja se confruntă cu bolile specifice acestei perioade. În ultima săptămână, 995 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute, iar 415 cu pneumonii.

Din totalul acestor cazuri, 21 au necesitat internare pentru ARI şi 80 pentru pneumonie. Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, cele mai afectate grupe de vârstă au fost cele între 0 şi 19 ani.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură măsură profilactică.

Deja primii 1.296 de olteni au fost vaccinaţi antigripal.

„Din achiziţia M. S., ne-au fost repartizate 1.640 de doze de vaccin gripal - prima tranşă - pentru vaccinarea grupelor populaţionale considerate la risc, din care au fost  administrate 1.296 de doze, după cum urmează: medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii - 890 de doze; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt - 383 de doze; persoanele cu vârsta peste 65 de ani - 23 de doze”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, reprezentanţii DSP Olt recomandă evitarea zonelor aglomerate şi contactului cu persoane bolnave, folosirea batistei de unică utilizare, dar şi respectarea unui regim sănătos de viaţă sau adaptarea ţinutei vestimentare în funcţie de temperaturile de afară.
     


Comentarii

Redacţia

2018-10-09 16:13:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...