Economie

2021-08-25, 11:39:54

Vicepreşedinte CJ Olt, despre rectificarea bugetară: Guvernul decide politic cine primeşte bani şi cine nu

Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, a declarat că Guvernul va continua să aloce fonduri cu precădere administraţiilor PNL, deşi conform legii alocările trebuie făcute echitabil, indiferent de apartenenţa politică.

Prezent luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, Ivan a explicat că deoarece alocarea se face „din pix” şi politic, există posibilitatea ca şi unele proiecte aflate în derulare de CJ Olt sau alte primării din judeţ să fie afectate. El a explicat că în multe situaţii, Guvernul trebuie să asigure confinanţare.

„În ceea ce priveşte bugetul, este clar că în continuare vor avea de suferit administraţiile locale catalogate ca fiind roşii. Am văzut ce s-a întâmplat anul trecut, când aceeaşi persoană – ministrul Finanţelor de atunci, actualul premier, a repartizat fonduri doar la primăriile cu interese politic. Mai mult, a fost foarte ciudat pentru că noi ştim că este foarte greu să faci diferenţe între administraţiile locale pentru că PSD a implementat un calcul al bugetului pe cap de locuitor, nu pe alte criterii. Acum se face din pix, se decide politic cine primeşte bani şi cine nu. Fără cofinanţare de la Guvern nu prea poţi să faci mare lucru şi este clar că vor suferi proiecte ale acestor administraţii locale, fie că vorbim de infrastructură, sănătate sau cultură”, a explicat Ionuţ Ivan.

Comentarii

Redacţia

2021-08-25 11:39:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...