Sănătate

2017-04-21, 14:05:07

Sute de prezentări la UPU Slatina, într-o singură gardă. Oltenii, afectaţi din nou de viroze

Temperaturile extrem de scăzute din aceste zile, neobişnuite pentru această perioadă, le-au creat probleme oltenilor. Peste 170 de olteni au solicitat asistenţă medicală de specialitate la UPU Slatina, într-o singură gardă peste 60 de pacienţi rămânând internaţi. Medicii slătineni au constat din nou o creştere a numărului de pacienţi ce s-au prezentat cu infecţii respiratorii.

Într-o singură gardă, la UPU Slatina s-au prezentat peste 170 de olteni, dintre aceştia 60 de pacienţi fiind direcţionaţi către secţiile unităţii medicale pentru continuare investigaţiilor şi stabilirea unor tratamente.

Directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că numărul prezentărilor şi internărilor a depăşit cu mult o gardă obişnuită. Deşi la începutul acestei luni s-a înregistrat o scădere a virozelor, după Paşte medicii slătineni au constatat că numărul oltenilor ce se confruntă cu infecţii respiratorii a crescut din nou, doctorii punând această creştere pe seama vremii.

„În 24 de ore, într-o gardă, am înregistrat 170 de prezentări, din care 60 de pacienţi au rămas internaţi. Este destul de mult, peste media unei zile obişnuite, când avem 40-45 de internări. A început să crească din nou numărul oltenilor cu infecţii respiratorii, comparativ cu săptămâna anterioară. Punem această creştere pe răcirea bruscă a vremii”, a spus Pătru.

Comentarii

Redacţia

2017-04-21 14:05:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro