Sănătate

2021-10-13, 17:49:49

Structură temporară UPU Covid-19 la SJU Slatina. S-a înfiinţat o linie de gardă suplimentară la Boli Infecţioase. Ce alte măsuri au mai fost luate

Pentru a gestiona numărul mare de prezentări de pacienți suspecți și confirmați, la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), unde pacienții sunt izolați și monitorizați, în așteptarea evaluării de către medicii infecționiști. În ceea ce privește îngrijirea și tratamentul pacienților confirmați Covid, SJU Slatina anunţă că a suplimentat personalul şi a înființat o linie de gardă suplimentară Boli infecțioase-Covid în care sunt incluși medici din mai multe secții ale spitalului.

Noi măsuri luate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina ca urmare a numărului mare de cazuri Covid-19, în acest val patru al pandemiei. 

Unitatea noastră își menține angajamentul de a primi și trata cazurile medii și severe de infecție Covid, cât și de a acorda servicii medicale de urgență pentru patologia non-Covid, de la nivelul întregului județ.

În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, cea mai mare capacitate de îngrijire a pacienților suspecți și confirmați Covid, de la începutul pandemiei. Astfel, dispunem de 122 paturi confirmați Covid adulți – din care 115 cu surse de oxigen, 14 paturi confirmați copii și 10 paturi de terapie intensivă. La acestea se mai adaugă 13 paturi de suspecți adulți și copii. Întreg sectorul Covid este separat de restul circuitelor din spital.

De asemenea, pentru a gestiona numărul mare de prezentări de pacienți suspecți și confirmați, la nivelul Unității de Primire Urgențe s-a creat o structură temporară – staționar (ca o extensie a UPU), unde pacienții sunt izolați și monitorizați, în așteptarea evaluării de către medicii infecționiști.

În ceea ce privește îngrijirea și tratamentul pacienților confirmați Covid, spitalul nostru a alocat resurse de personal suplimentare, a înființat o linie de gardă suplimentară Boli infecțioase-Covid în care sunt incluși medici din mai multe secții ale spitalului, a cooptat în echipa de îngrijire și 2 psihologi și asigură consulturile interdisciplinare, pentru patologiile asociate”, transmite managerul SJU Slatina, Angela Nicolae. 

Ca măsură suplimentară de diminuare a riscului de infectare a pacienților non-Covid și a personalului, s-a decis testarea tuturor pacienților care se adresează UPU, indiferent dacă vor fi sau nu internați.

La nivelul secțiilor, prin protocol intern, sunt testați suplimentar pacienții a căror capacitate de apărare imunitară este diminuată: pacienții de terapie intensivă și cei care urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale. 

Având în vedere că internarea pacienților Covid în sectoare izolate, cu restricționarea accesului, creează disconfort atât pacienților cât și aparținătorilor, sunt depuse eforturi pentru a îmbunătăți comunicarea cu aparținătorii pacienților internați.

În acest sens, pe site-ul instituției au fost puse la dispoziție numerele de telefon la care pot fi contactați, în intervalul orar stabilit, medicii curanți ai pacienților Covid, după cum urmează:

• Departament ATI – COVID, zilnic între orele 17.00 – 18.00, 0751.047.422 – medic de gardă;

• Boli Infecțioase (non ATI), zilnic între orele 12.00 – 13.00, la numerele de telefon ale medicilor,

Dr. Obretin Oana – 0747139109,

Dr. Ionescu Marius – 0740075347,

Dr. Petre Alina – 0751029932,

Dr. Udrea Nicoleta – 0748170205,

Dr. Cernea Dorin – 0751040423,

Dr. Murgan Radu – 0751043672.

În ceea ce privește pacienții non-Covid, deși SJU Slatina a pus în aplicare Ordinul comandantului acțiunii prin care s-a dispus suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate, s-a avut în vedere menținerea activității pentru toate secțiile care fac internări de urgență.

„Deși afluxul de pacienți în sectoarele Covid este la cel mai mare nivel de la începutul pandemiei, Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, stocuri suficiente de materiale sanitare, dezinfectanți și depune eforturi permanente pentru a asigura volumul de medicamente necesar pentru tratarea pacienților Covid, ținând cont și de alocările de la nivel central pentru medicația specifică. Un real suport l-am primit, în luna septembrie, de la Consiliul Județean Olt, care a dispus o alocare suplimentară de fonduri destinată achiziției de medicamente și materiale sanitare pentru combaterea pandemiei de coronavirus”, se mai arată în comunicatul SJU Slatina. 

Comentarii

Redacţia

2021-10-13 17:49:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...