Sănătate

2019-11-19, 14:22:02

Spitalul Slatina suplimentează organigrama pentru Ambulatoriul Drăgăneşti. Din februarie vor funcţiona cabinete de Pediatrie, Neurologie, Diabet şi Medicină Internă

Ministerul Sănătăţii a aprobat noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în care a fost integrat şi Ambulatoriul Drăgăneşti. Reprezentanţii unităţii medicale îşi doresc ca întreaga procedură să fie finalizată până în februarie, urmând ca aici să funcţioneze cele patru cabinete medicale.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că organigrama va fi suplimentată, urmând să fie angajaţi asistenţi şi îngrijitori.

„A venit avizul de la Ministrul Sănătăţii, iar noua structură organizatorică va fi aprobată de către Consiliul Judeţean Olt, în şedinţa de luna aceasta. A fost prins şi Ambulatoriul Drăgăneşti în structură. În decembrie vom suplimenta organigrama cu numărul de posturi necesare acolo şi le vom scoate la concurs. Vom angaja doar personal mediu, asistente şi îngrijitori, medicii vor fi detaşaţi de la Slatina. După angajări, sperăm ca în februarie să devină funcţional. La Drăgăneşti vor funcţiona cabinete de Pediatrie, Neurologie, Diabet şi Medicină Internă. Se vor face programări, o zi sau două pe săptămână. Vom avea şi punct de recoltare analize”, a spus Rotea.

Ambulatoriul Drăgăneşti va veni în sprijinul localnicilor, iar oamenii din oraş, dar şi din comunele limitrofe nu vor mai fi nevoiţi să vină până în Slatina pentru orice problemă medicală ce nu putea fi rezolvată de către medicul de familie.

După preluarea de către Consiliul Judeţean şi predarea către Spitalul Slatina, clădirile fostului Centru de Sănătate Drăgăneşti-Olt au fost reabilitare. Investiţia CJ Olt s-a ridicat la două milioane de lei şi a presupus lucrări de arhitectură, refacerea instalaţiilor termice, sanitare şi electrice, dar şi achiziţionarea de mobilier nou.

Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt a fost închis în 2011, de Guvernul Boc, la fel cum s-a întâmplat cu alte zeci de unităţi sanitare din ţară.

Comentarii

Redacţia

2019-11-19 14:22:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...