Sănătate

2019-12-05, 13:22:50

Spitalele din judeţ, sancţionate de CAS Olt, pentru că nu au recuperat cheltuielile cu îngrijirile medicale de la agresori sau de la cei care au produs accidente rutiere

CAS Olt a imputat spitalelor din judeţ sumele de bani cheltuite cu îngrijirile medicale destinate unor olteni ce au ajuns pe mâna doctorilor în urma unor agresiuni sau a unor accidente rutiere. Unităţiile medicale ar fi trebuit să recupereze aceste debite, în termen de trei ani, de la agresori sau de la autorii accidentelor. Toate acestea au fost stabilite în urma controalelor derulate pe parcursul lunii octombrie.

Doar în octombrie, Serviciul de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a efectuat 23 acţiuni de control la furnizorii de servicii medicale, fiind verificaţi zece medici de familie, şase farmacii, doi furnizori de investigaţii paraclinice, un control a vizat asistența medicală spitalicească, trei asistenţa medicală de specialitate clinică şi unul asistența medicală de recuperare-reabilitare.

În urma acestor verificări, a fost imputată furnizorilor contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, aceasta fiind în suma de 52.332,25 de lei. 

Potrivit reprezentanţilor CAS Olt au fost descoperite două mari nereguli.

„Au fost descoperite cazuri de pacienţi care sunt internați în aceeaşi unitate sanitară prin spitalizare continuă în aceeaşi zi în care au beneficiat de servicii medicale în ambulatoriu sau în regim de spitalizare de zi. Totodată, s-a constatat că sunt sume decontate de CAS Olt pentru persoane cărora le-a fost prejudiciată sănătatea de către alte persoane. Sumele nu au fost recuperate de spitale în termenul general de prescripţie de trei ani”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

În cadrul acestor controale s-au verificat: modul de respectare a clauzelor contractuale, concordanța serviciilor medicale contractate, raportate de furnizor și decontate de CAS Olt, cu serviciile medicale consemnate în evidențele cabinetelor medicale, respectarea programului de lucru şi modul de respectare pe parcursul derulării contractului a condiţiilor existente la momentul evaluarii.

Comentarii

Redacţia

2019-12-05 13:22:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...