Sănătate

2019-07-24, 10:56:37

Secţiile de Ginecologie ale Spitalului Slatina intră în reabilitare. Marius Oprescu: „Întreg spitalul va fi un şantier”

CJ Olt continuă investiţiile de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. În paralel, se execută lucrări la toate corpurile de clădire. Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că a fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea celor patru etaje din Blocul Materno-Infantil, rămase nereabilitate, adică cele două Secţii de Ginecologie şi Compartimentul de Recuperare Neuro-Motorie Copii. Astfel, întregul spital se va transforma într-un şantier.

Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a spus că a fost deja semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea celor patru etaje din Blocul Materno-Infantil. Acesta a precizat că toate secţiile ce sunt reabilitate vor fi dotate şi cu mobilier nou.

„Săptămâna aceasta, am semnat contractul de finanţare pentru modernizarea celor patru etaje din Blocul Materno-Infantil, ultimele care au mai rămas de reabilitat. Celelalte patru etaje au fost modernizate. Astfel, în perioada următoare, întreg spitalul va fi un şantier. Aşa cum ştiţi, pe secţiile pe care reuşim să le reabilităm aducem şi mobilier modern, la standarde europene. De asemenea, am investit bani în ultimii ani şi în aparatură medicală”, a spus Oprescu.

Astfel, după reabilitarea Secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie, urmează modernizarea, reabilitarea şi recompartimentarea celor două secţii de Obstetrică-Ginecologie, distribuite la etajele doi, cinci şi şase, în Blocul Materno-Infantil. În cadrul acestui amplu proiect va fi inclusă şi reabilitarea Compartimentului de Recuperare Neuro-Motorie Copii, de la etajul al nouălea. Proiectul are o valoare de opt milioane de lei fără TVA, banii fiind alocaţi de CJ Olt.

Mai multe lucrările sunt în plină derulare la nivelul celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

După ce, marţi, Secţia de Oncologie a fost inaugurată, lucrările în Blocul Medical continuă cu etajul al patrulea, unde funcţionează Secţia Medicală. De-a lungul acestui an, urmează să intre pe rând în reabilitate toate etajele din Blocul Medical, aici funcţionând Secţia Nefrologie, Secţia Diabet, Boli de Nutriţie, Endocrinologia şi Gastroenterologia.

În paralel, va începe reabilitarea Corpului Central, valoarea acestui proiect ridicându-se la 15 milioane de lei, cu TVA, banii fiind alocați de Guvern prin Compania Națională de Investiții. Totodată, CJ Olt a alocat bani pentru reabilitarea termică a celei mai mari clădiri a Spitalului Slatina.

Se lucrează în plin la reabilitarea clădirii de pe strada Trandafirilor, aşa numita Creşă numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală.

După ce au fost schimbate cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical, aici au început lucrările pentru ataşarea unui lift exterior.

Lucrările la Ambulatoriul din Drăgăneşti sunt finalizate, aici urmând să funcţioneze mai multe cabinete medicale.

CJ Olt investeşte alte trei milioane de lei în Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, urmând ca etajele 2 şi 3 să fie reabilitate. Vor fi înlocuite toate reţelele existente, electrice, termice sau sanitare, iar saloanele şi cabinetele medicale vor beneficia de modernizări.

Comentarii

Redacţia

2019-07-24 10:56:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...