Sănătate

2020-03-31, 13:32:35

Rotea: Suntem pregătiţi să primim 25 de cazuri de coronavirus cu afecţiuni uşoare şi medii

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a afirmat marţi că cea mai mare unitate medicală din judeţ este pregătită să primească până la 25 de cazuri de coronavirus.

Rotea a arătat că au fost eliberate şi dotate cu aparatură medicală specifică două corpuri de clădire ale spitalului.

„În ultimele zile, am făcut mai multe relocări de secţii astfel încât să putem avea operaţional de mâine două corpuri de clădire de boli infecţioase alocate strict tratării cazurilor de coronavirus. Logica Ministerului Sănătăţii ca Spitalul Municipal Caracal să fie spital suport pentru COVID-19 este o logică corectă. În toate judeţele din ţară s-a încercat ca spitalele judeţene de urgenţă să fie menţinute cât mai departe de  ceea ce înseamnă coronavirus şi spitalul ierarhic inferior să fie spital suport COVID. Cu toate acestea, am decis să dăm o mână de ajutor colegilor de la Caracal şi cu acordul Ministerului Sănătăţii, având în vedere că noi avem secţii de boli infecţioase care sunt exterioare spitalului, să putem să eliberăm atât corpul de boli infecţioase, cât şi corpul medical pentru a trata cazuri de coronavirus, suspecte sau cazuri confirmate, forme uşoare sau medii”, a declarat managerul Spitalului Slatina.

Cătălin Rotea a subliniat că spitalul din Slatina poate primi până la 25 de cazuri de coronavirus.

„Astăzi când vorbim, suntem pregătiţi să primim 25 de cazuri de coronavirus cu afecţiuni uşoare şi medii, în rezerve sau în saloane cu grup sanitar propriu şi mai mult, am organizat operaţional de mâine, patru paturi de terapie intensivă pentru situaţiile în care aceste cazuri se agravează. Sunt patru paturi ATI, care vor fi utilate în ceea ce înseamnă Corpul Medical, vor fi dotate cu ventilator mecanic, cu injectomate cu monitoare de funcţii vitale. Practic, cu tot ceea ce înseamnă pentru necesarul unui pacient cu probleme respiratorii”, a conchis Rotea.

Spitalul Judeţean Slatina are 25 de ventilatoare mecanice pentru cazurile grave de COVID-19

25 de ventilatoare mecanice pentru cazurile grave de coronavirus sunt disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, potrivit managerului unităţii medicale.

„Secţia de Terapie Intensivă este dotată cu nouă ventilatoare mecanice şi urmează să ne fie livrate alte opt ventilatoare, din care patru portabile, chiar în această săptămână, maxim săptămâna viitoare. Procedurile vamale au fost foarte îngreunate în ultimele zile. De asemenea, avem 15 aparate de anestezie care pot fi folosite, în caz de urgenţă, ca ventilatoare mecanice, mai ales pentru că, în ultima perioadă, noi am redus la maximum intervenţiile chirugicale neprogramate şi operăm doar urgenţele. Din punct de vedere al dotării cu ventilatoare, putem spune că putem conta pe minim 25 de ventilatoare pentru cazurilor grave ale conlocuitorilor judeţului Olt”
a declarat Cătălin Rotea.
Comentarii

Redacţia

2020-03-31 13:32:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...