Sănătate

2017-11-20, 16:24:38

Profesorul italian Osvaldo Chiara, intervenţie complexă la Spitalul Slatina. Pacientul de 70 de ani, diagnosticat cu o tumoră gastrică

În baza protocolului de colaborare cu Spitalul Niguarda din Milano, profesorul Osvaldo Chiara, alături de o echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a efectuat, luni, o intervenţie chirurgicală complexă. Pacientul, un oltean de 70 de ani, fusese anterior diagnosticat cu o tumoră gastrică.

Mai multe secţii de la spitalul slătinean au beneficiat de aportul unor cunoscuţi medici italieni, care au împărtăşit din experienţa lor specialiştilor de la SJU Slatina. Astfel, au trecut pragul unităţii medicale slătinene în repetate rânduri oncologul italian Giulio Cerea, care a studiat în detaliu Secţia de Oncologie, fiind interesat, printre altele, şi de traseul pacienţilor cu tumor solide ale tubului digestiv şi tumori ale aparatului genital, ginecologul Fabio Sanguineti, care a efectut alături de ginecologii slătineni intervenţii laparoscop, dar şi chirurgul Osvaldo Chiara, cel din urmă efectuând mai multe operaţii în ultimii ani.

„Spitalul Slatina are încheiat un contract de colaborare cu Spitalul Niguara, iar în cadrul acestui protocol, intermediat de către Pirelli, au loc periodic schimburi de experienţă între medicii noştri şi cei de la Spitalul Niguarda. Echipe de medici de la noi s-au deplasat la Milano şi au participat la efectuarea intervenţiilor chirurgicale sau au urmărit diferite procedee terapeutice, după cum şi cei de la Milano vin la Slatina, unde fac împreună cu chirurgii noştri intervenţii chirurgicale mixte şi abordează cazuri cu patologie complexă”, a spus directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Pacient de 70 de ani, operat de tumoră gastrică


La vizita de luni de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, profesorul italian Osvaldo Chiara a efectuat alături de chirurgii slătineni o intervenţie complexă. Echipa de medici s-a ocupat de un pacient de 70 de ani ce fusese diagnosticat cu o tumoră gastrică.

„Profesorul Osvaldo Chiara, care este şeful Departamentului de Chirurgie Urgenţă de la Milano, un centru de referinţă în medicina de urgenţă din Italia, a operat un pacient cu o tumoră gastrică, alături de chirurgii noştri. A fost o intervenţie complexă, pentru că s-a făcut o rezecţie, cu un timp mare de desfăşurare, mai ales că vorbim de un cancer”, a spus Pătru.

Colaborarea cu italienii va continua


Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a dat asigurări că această colaborare cu medicii italieni va continua.

„Ne bucură acest schimb de experienţă şi de fiecare dată salutăm prezenţa chirurgilor italieni la Slatina. Avem doar de câştigat în urma acestor vizite, ce ne vor ajuta la diversificarea serviciilor medicale. Colaborarea va continua şi în perioada următoare”,
a spus Rotea.


Comentarii

Redacţia

2017-11-20 16:24:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...