Priorităţile noului director medical al Spitalului Slatina: „Vreau să pun pe picioare Comisia pluridisciplinară de Oncologie”

Chirurgul Radu Ene este, de astăzi, noul director medical al Spitalului Slatina. Acesta va avea un mandat de şase luni, însă îşi doreşte să-şi continue şi activitatea de pe secţie. Din noua poziţie, medicul slătinean Radu Ene îşi doreşte să rezolve deficitul de doctori de la UPU Slatina şi Anestezie Terapei Intensivă şi să pună pe picioare o Comisie pluridisciplinară în care mai mulţi specialişti să stabilească conduita terapeutică pentru oltenii descoperiţi cu diferite tipuri de cancer.

Medicul Radu Ene spune că lucrează din 2006 la Spitalul Slatina şi a văzut cum s-a transformat unitatea medicală în ultimii ani. Ştie cât de mult s-a investit şi a acceptat cu plăcere propunerea de a face parte din echipa de conducere.

„Eu am acceptat această funcţie pentru că este o echipă de conducere foarte bună. Am o relaţie bună cu managerul Cătălin Rotea şi ştiu că avem tot sprijinul Consiliului Judeţean Olt privind investiţiile care se realizează. Pot să spun că, în ultimii ani, s-au făcut eforturi susţinute şi, practic, aproape toate dotările pe care le-am cerut le-am şi primit. Am considerat că mă pot implica în această funcţie. Lucrez în Spitalul Slatina din 2006, ştiu destul de bine activitatea spitalului pentru că sunt medic chirurg primar şi fac gărzi la Chirurgie. Vreau să-mi continui activitatea şi pe secţie, aceasta a fost principala mea condiţie”, a spus Radu Ene.

Ca obiective, acesta şi-a propus să rezolve deficitul de medici de la UPU Slatina şi Secţia ATI şi încearcă să pună pe picioare o comisie cu mai mulţi specialişti în care să intre toţi pacienţii diagnosticaţi cu diferite forme de cancer.

„Pentru a îmbunătăţi activitatea de la nivelul unităţii medicale, îmi doresc, în primul rând, să creştem atractivitatea pentru Spitalul Slatina, mă refer aici la medici. Există secţii care sunt deficitare, respectiv Terapia Intensivă şi UPU Slatina. Trebuie să încercăm să normalizăm situaţia. Totodată, vrem să încercăm să punem pe picioare activitatea Comisiei pluridisciplinare de Oncologie. Toţi pacienţii cu neoplazii vor intra în această comisie formată din oncologi, chirurgi, radioterapeuţi şi cei de la investigaţii paraclinice. Să se stabilească un protocol  ţintit, individualizat pentru pacient, în care să oferim cea mai bună conduită terapeutică”,
a conchis chirurgul Radu Ene.