Economie

2019-05-15, 15:14:08

Pirelli se extinde pe încă şapte hectare, la Slatina

Pirelli România vrea să-şi extindă unitatea de producţie şi depozitare în Slatina, pe un teren în suprafaţă de 71.353 metri pătraţi, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) depus de companie la primărie.

Potrivit documentaţiei postate pe site-ul Primăriei Slatina, terenul este compus din cinci loturi, având ca vecinătăţi la est - Herghelia Slatina, la sud - SC Bekaert SRL şi WDP Development, la nort - persoană privată, la vest - drum de exploatare. Accesul în zonă se realizează din strada Drăgăneşti, prin incinta fabricii pe care Pirelli o deţine în Slatina.

Între timp, o hală nouă de depozitare de aproximativ 60.000 metri pătraţi va fi construită pentru producătorul de anvelope Pirelli, la Slatina. Construcţia este realizată de dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, care preconizează o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro pentru realizarea acestui proiect.

Potrivit unui comunicat remis de WDP, acest proiect se aliniază strategiei de dezvoltare a celei mai mari și mai importante locații de producție a companiei Pirelli, cotată la bursa din Italia. Noua hală va fi construită chiar lângă locația 2 Pirelli existentă din Slatina, în continuarea acesteia.

Investițiile pe care Pirelli le-a făcut în ultimii ani au crescut volumul activităților la această locație, astfel că extinderea a devenit o necesitate. Logistica de intrare și ieșire urmează să fie amplasată în secțiunea nouă, unde se va amenaja și un spațiu pentru activități de producție.

După finalizarea construcției - preconizată în cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2020 - Pirelli va închiria noua clădire logistică pe o perioadă de cincisprezece ani. WDP pornește de la un buget de investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, pe baza unui randament aliniat cerințelor pieței

Comentarii

Redacţia

2019-05-15 15:14:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...