Economie

2021-04-16, 12:32:03

Pirelli lansează o anvelopă nouă: Powergy

Noul Pirelli Powergy debutează: o anvelopă ce oferă siguranță și durabilitate pentru condusul de zi cu zi și a aduce beneficii, atât șoferului, cât și mediului. Powergy este o anvelopă de vară dedicată pieței aftermarket pentru crossover-uri moderne, SUV-uri, sedan-uri și minivan-uri. Creată prin utilizarea celei mai recente tehnologii de simulare virtuală dezvoltată de Pirelli, anvelopa va fi disponibilă în 55 de dimensiuni, de la 17 la 20 de inch, până la sfârșitul acestui an, cu indici de viteză de la H la Y.


Noul Pirelli Powergy garantează performanțe excelente de frânare pe teren umed, așa cum demonstrează calificativul A, de pe eticheta anvelopelor, permițând șoferilor un condus lin, chiar și pe vreme rea. O atenție deosebită a fost acordată mediului și durabilității, datorită rezistenței reduse la rulare, care reduce consumul de combustibil și, astfel, ajută la reducerea emisiilor: inclusiv zgomot mai redus. După cum arată și eticheta anvelopei, aceasta are valoarea minimă pentru emisiile de zgomot și clasa B pentru rezistența la rulare. Acest lucru înseamnă un confort suplimentar pentru șofer și ajută la durabilitatea mediului.

Anvelopa Powergy a Pirelli a fost realizată folosind cele mai avansate sisteme de realitate virtuală pentru a-și atinge obiectivele de performanță. Aceste noi procese au permis optimizarea modelului benzii de rulare și a profilului anvelopei, maximizând suprafața de contact. Această suprafață de contact este perfect echilibrată, având o presiune uniformă care ajută la reducerea distanțelor de frânare și la sporirea controlului și preciziei de condus a mașinii. Aceste aspecte sunt corelate cu compuși cu polimeri specifici, ce îmbunătățesc frânarea pe teren umed și durata de viață a anvelopelor. Designul modelului benzii de rulare, caracterizat prin caneluri longitudinale intersectate de canale oblice, permite o dispersie excelentă a apei, care ajută la prevenirea acvaplanării și la creșterea siguranței pe teren umed. Aceste rezultate au fost obținute datorită analizei datelor de la simulatorul static de la departamentul de Cercetare și Dezvoltare Pirelli din Milano, precum și testelor finale de pistă pentru validarea noii anvelope. Ca rezultat, timpul de dezvoltare a fost considerabil redus, anvelopa fiind creată în doar 18 luni, în ciuda dificultăților aduse de restricțiile Covid-19. Au fost folosite mai puține prototipuri fizice, astfel fiind protejat și mediul. Pirelli va utiliza procesele create de departamentul său de Cercetare și Dezvoltare pentru a dezvolta Powergy pentru următoare noi anvelope.

Comentarii

Redacţia

2021-04-16 12:32:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...