Sănătate

2019-07-24, 14:00:46

Peste 600 de pacienţi din alte judeţe s-au tratat la Spitalul Slatina, în acest an. Rotea: „Avem dotări de ultimă generaţie, medici foarte buni şi oferim condiţii hoteliere superioare”

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, peste 600 de pacienţi din alte judeţe şi-au rezolvat problemele medicale la cea mai mare unitatea medicală din Olt.

Din cei 21.112 pacienţi care au primit îngrijiri medicale, în prima jumătate a anului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, 636 sunt din alte judeţe. Astfel, cei mai mulţi sunt din Vâlcea 212, Dolj 132, Argeş 65, Bucureşti 50, Teleorman 33, Prahova 19, Gorj 16, iar 108 sunt pacienţi din alte judeţe.

Foarte mulţi pacienţi din Vâlcea şi Gorj sunt direcţionaţi la Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului Slatina, unde s-a format o echipă de medici foarte bună. Adresabilitatea a crescut şi pe Secţia de Ortopedie, unde în premieră s-au făcut operaţii de coloană, dar şi intervenţii de fineţe la genunchi. Sunt căutaţi şi urologii slătineni, care dispun de litotritor, cu ajutorul căruia sunt fragmentaţi calculii renali fără durere.

Totodată, pe parcursul anului trecut, alţi 2.000 de pacienţi din restul ţării au trecut pragul unităţii medicale slătinene.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că unitatea medicală reuşeşte să atragă pacienţi datorită investiţiilor derulate în ultimii ani. 

„Graţie investiţiilor care au fost făcute, numărul pacienţilor care vin să se trateze la Slatina a crescut. Totodată, au fost atraşi medici tineri, care au început să dezvolte serviciile medicale pe mai multe secţii. Dacă în urmă cu câţiva ani, zeci de pacienţi din judeţ erau transferaţi către centre universitare din ţară, acum Spitalul Slatina atrage pacienţi. Avem dotări de ultimă generaţie, medici foarte buni şi oferim condiţii hoteliere superioare”, a spus managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2019-07-24 14:00:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...