Sănătate

2018-01-11, 17:22:29

Peste 30 de voluntari, la Spitalul Slatina. Aceştia ajută pacienţii de pe mai multe secţii

Pentru a suplini lipsa cadrelor medii, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt interesaţi de colaborarea cu voluntarii. Astfel, 30 de voluntari lucrează la Spitalul Slatina, fiind distribuiţi pe mai multe secţii ale unităţii medicale.

Nevoia de personal la cel mai mare spital din judeţ este acută, mai ales că numărul asistentelor, infirmierelor şi brancardierilor este mult redus, raportat la adresabilitatea ce creşte de la lună la lună.

Astfel, într-un act de normalitate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina lucrează cu 30 de voluntari, aceştia ajutând pacienţii ce primesc îngrijiri medicale de specialitate pe Secţiile Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, dar şi în cabinetul acestei specialităţi din Ambulatoriu, la Urologie, ORL, Neurologie, Chirurgie şi la UPU Slatina.

Astfel, voluntarii care doresc să ajute pe secţiile spitalului slătinean trebuie să îndeplinească o singură condiţie. Ei trebuie să fie absolvenţi de studii în domeniul medical, dar experienţa nu este obligatorie.

„Avem 30 de voluntari ce sunt distribuiţi pe mai multe secţii. Singura condiţie este ca voluntarul să aibă studii de specialitate, nu au nevoie de experienţă, însă ei nu sunt plătiţi. Dacă învaţă foarte repede, atunci pot chiar cere să lucreze pe anumite secţii. Noi le eliberăm apoi un certificate pentru munca prestată. Am avut o persoană ce a făcut voluntariat mai bine de trei ani”,
a spus directorul de îngrijiri medicale de la SJU Slatina, Mirela Stăncioiu.

Comentarii

Redacţia

2018-01-11 17:22:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...