Sănătate

2019-03-19, 12:44:57

Pentru că Spitalul Slatina a fost dotat cu aparatură modernă, se caută specialişti. Radiolog: „Sunt multe puncte de lucru şi este nevoie de personal”

Spitalul Slatina a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în ultimii ani. Numeroasele aparate ce ajută acum la stabilirea exactă a diagnosticului şi tratament generează şi angajarea de noi specialişti. Astfel, Spitalul Slatina a scos la concurs trei posturi noi de medic. Unitatea medicală are nevoie de un radiolog, un neontolog şi un medic cu specialitatea medicină de familie pentru UPU Slatina.

Secţia de Radiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina dispune de aparatură modernă, la care medicii radiologi nici nu visau în urmă cu un deceniu. Aşa s-a ajuns ca unitatea medicală din Slatina să dispună de două CT-uri, un RMN, două aparate de radiologie, urmând să fie trei după montarea celui din Blocul Medical. În policlinica spitalului, oltenii pot efectua o serie de investigaţii ce sunt decontate de CAS Olt.

Şeful Secţiei de Radiologie de la Spitalul Slatina, medicul Anca Iordache, a precizat că sunt multe puncte de lucru, se asigură două linii de gardă, iar din acest motiv permanent este nevoie de radiologi.  

„S-au scos două posturi de radiolog la concurs, în iarnă, şi s-a ocupat unul singur. Nu avem personal suficient, iar în gărzi mai vin şi medici care au ieşit deja la pensie. Nevoie de personal avem, pentru că există multă aparatură în dotare, cu multe puncte de lucru. Pe lângă spital, unde sunt două aparate de radiologie, vor fi trei cu cel din Medicală, avem şi în policlinică unde facem radiografii, radioscopii, osteodensitometrie şi mamografii. Avem două CT-uri, un RMN, cu ture pe fiecare. Sunt multe puncte de lucru şi este nevoie de personal. Este adevărat că avem şi adresabilitate, pentru că 24 din 24 trebuie să asigurăm continuitate la Radiologie şi la CT”,
a spus medicul Anca Iordache.

Pe Secţia de Radiologie a Spitalului Slatina lucrează 11 radiologi cu normă întreagă, unul se află în concediu de maternitate, iar patru efectuează doar gărzi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au scos la concurs trei posturi de medic. În afară de radiolog, se caută un neonatolog şi un medic cu specialitatea medicină generală sau medicină de familie pentru Unitatea de Primire Urgenţă. Data concursului nu a fost încă stabilită, însă doctorii care doresc să lucreze la cel mai mare spital din judeţ se pot înscrie.

Comentarii

Redacţia

2019-03-19 12:44:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...