Sănătate

2019-08-12, 12:49:33

Oltenii cu afecţiuni cronice au cerut ajutor. Solicitările la Ambulanţa Olt au crescut din cauza caniculei

Cele trei zile consecutive cu temperaturi ridicate îi fac pe olteni să se resimtă. Astfel, numărul solicitărilor la Ambulanţa Olt a crescut cu peste 20 de procente. Au avut nevoie de ajutor oltenii diagnosticaţi cu afecţiuni cronice. Din cauza caniculei, afecţiunile lor s-au decompensat şi au ajuns pe mâinile medicilor.

Purtătorul de cuvânt la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună, a precizat că nu au fost înregistrate până acum cazuri de lipotimie, cunoscută în termeni populari sub denumirea de leşin, sau căderi în stradă.

„Nu am avut cazuri de căderi în stradă sau lipotimii. În schimb, ne-au solicitat tot mai mulţi pacienţi cu boli cronice. Înregistrăm o creştre a numărului de apeluri, cu 20 de procente. Numărul variază, într-o zi avem 105, în alta 130”, a spus medicul Marian Furtună.

Temperaturile se vor menţine ridicate şi în zilele următoare.

 Comentarii

Redacţia

2019-08-12 12:49:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...