Sănătate

2017-04-18, 14:01:26

O copilă de 15 ani a încercat să se sinucidă chiar de Paşte. Fata a rămas internată la SJU Slatina

Sute de pacienţi au trecut pragul UPU Slatina în aceste zile de sărbătoare. După ce au fost investigaţi, 45 de olteni au rămas internaţi pe diferite secţii ale unităţii medicale slătinene. Printre ei şi o minoră de 15 ani, care a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar de Paşte.

O minoră de 15 ani s-a prezentat, duminică, la UPU Slatina după ce a încercat să se sinucidă prin ingerare de medicamente. Adolescenta, ce era însoţită de prietenul ei, a rămas internată în spital.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că doctorii slătineni au anunţat autorităţile.

„Am avut o tenativă de suicid. Este vorba de o minoră de 15 ani, ce a venit la spital însoţită de prietenul ei. Provine dintr-o familie cu probleme, mama fiind plecată la muncă, în străinătate. Medicii s-au ocupat de ea şi i-au făcut spălături. Copilul a rămas internat în spital şi am anunţat autorităţile”, a spus Pătru.

Doi pacienţi cu infarct, transferaţi la Bucureşti


Paştele a fost cu ghinion pentru sutele de pacienţi ce au fost nevoiţi să treacă pe la Urgenţe chiar în aceste zile. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost nevoiţi să transfere doi pacienţi, ce suferiseră infarct, în Capitală.

În paralel, mai mulţi copii cu suspiciune de colică apendiculară au fost trimişi pentru investigaţii suplimentare la Craiova.

„Noi spunem că au fost zile normale la UPU, cu 150-170 de prezentări în 24 de ore. Au rămas internaţi 45 de pacienţi la SJU Slatina, iar doi olteni cu infarct au fost trimişi la Bucureşti. Câţiva copii cu suspiciuni de colică apendiculară au fost transferaţi la Craiova. Noi îi trimitem pentru confirmare, pentru că nu avem chirurg pediatru de serviciu în fiecare gardă”, a adăugat Pătru.

Comentarii

Redacţia

2017-04-18 14:01:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro