Sănătate

2018-03-26, 12:52:55

Noutate la Spitalul Slatina. Pacienţii se vor putea programa online în Ambulatoriu şi vor avea acces la dosarul medical

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, vine cu o nouă veste bună pentru pacienţii olteni. Începând cu luna mai, unitatea medicală slătineană va beneficia de un portal pentru programări online în ambulatoriu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va beneficia, începând cu luna mai, de un portal pentru programări online, în Ambulatoriul de specialitate, şi astfel pacienţii vor fi scutiţi de un drum în plus.

„Începând cu luna mai, vom avea funcţional un portal al spitalului, în care pacienţii vor putea să facă mai multe operaţiuni. Cel mai important, vor putea să îşi facă programari online pentru partea de ambulatoriu. În baza unui cod generat în cadrul spitalului îşi vor putea face un cont personal în care să vadă online toate analizele, tot dosarul medical, precum şi toate prezentările pe care le vor avea de acum încolo în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, pe acest cont vor putea să dea acces medicului de familie pentru ca acesta să vadă dosarul medical în timp real”, a declarat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Managerul SJU Slatina spune că necesitatea apariţiei acestui portal a venit după hotărârea ca pentru aproape toate specialităţile prezente în ambulatoriu pacienţii să fie consultaţi doar în baza unei programări prealabile. Prin programarea online, oamenii sunt scutiţi de un drum în plus la spital, mai ales că în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Slatina se prezintă pacienţi din toate colţurile judeţului.

„Este o completare a unei hotărâri luate începând cu 1 martie, când am decis că pentru 95% din specialităţile prezente în ambulatoriu se fac programări. Aveam vreo şase secţii pe care nu se făceau programări şi se creau cozi foarte mari, astfel încât s-a impus necesitatea programării. Am mers pe dezvoltarea acestui portal medical, care va fi realizat gratuit, nu va presupune niciun fel de costuri, de către firma care menţine aplicaţia informatică a spitalului, tocmai pentru a uşura accesul oamenilor la serviciile noastre medicale şi pentr a-i ajuta să câştige timp”, a conchis Cătălin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2018-03-26 12:52:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...