Sănătate

2019-01-21, 10:17:34

Măsuri pentru prevenirea extinderii gripei, la nivelul Spitalului Slatina. Accesul vizitatorilor, interzis pe cinci secţii

Pentru că incidenţa infecţiilor respiratorii a înregistrat o creştere alarmantă în ultimele două săptămâni în rândul oltenilor, totodată fiind confirmate 31 de cazuri de gripă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Comitetul Director din cadrul celei mai mari unităţi medicale din judeţ a aprobat o serie de măsuri.

Astfel, a fost interzis accesul persoanelor din afara spitalului în secţiile Anestezie Terapie Intensivă, Neonatologie, Pediatrie, Secţiile chirurgicale şi Boli Infecţioase. Totodată, a fost limitat accesul şi în celelalte secţii ale SJU Slatina, vizitele fiind stabilite clar în intervalul orar 15.00-20.00. Un pacient nu poate avea mai mulţi vizitatori în acelaşi timp, iar cel care pătrunde pe secţie trebuie să stea cel mult zece minute şi să aibă echipament de protecţie: halat, mască pentru protecţie facială.

Reprezentanţii unităţii medicale vor instala la intrarea în secţii dispozitive cu antiseptic, toate persoanele care intră şi ies din secţia respectivă având obligaţia dezinfectării mâinilor. 

Pentru pacienţii internaţi în Secţia de Boli Infecţioase consultaţiile interdisciplinare, în această perioadă, se vor realiza la nivelul secţiei cu respectarea precauţiilor standard privind purtarea echipamentului de protecţie şi întreţinerea igienei mâinilor înainte şi după consultul fiecărui pacient.

Comentarii

Redacţia

2019-01-21 10:17:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...