Sănătate

2017-02-09, 17:03:17

Georgescu: „Pacienţii vin în ultimul moment la doctor, când nu se mai poate face nimic”

Medicii de pe Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina întâlnesc tot mai des cazuri grave, pacienţi care se prezintă la specialist în ultimul moment, când nu se mai poate face nimic. Urologii slătineni recomandă controale preventive.

Şeful Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Bogdan Georgescu, a precizat că patologia întâlnită este tot mai complexă. Grav este însă că pacienţii se neglijează şi ajung foarte târziu la medic, când acesta nu poate decât să constate gravitatea problemelor din sfera urologică.

„Pacienţii vin în ultimul moment la doctor, când nu se mai poate face nimic. Sunt pacienţi bătrâni, neglijaţi. Ne întâlnim tot mai des cu tumori vezicale, cu patologie oncologică. De obicei tumorile vezicale sunt asociate fumatului. Am ajuns să facem câte cinci-şase intervenţii chirurgicale în fiecare zi, plus cele care nu necesită anestezie. Este important ca oamenii să meargă la medic, să facă controale periodice, pentru ca afecţiunile lor să nu ajungă în stadii avansate”,
a spus Georgescu.

Secţia de Urologie a Spitalului din Slatina este la capacitate maximă, pacienţi din judeţ, dar şi din alte colţuri ale ţării vin aici să-şi trateze afecţiunile. Aceştia sunt atraşi de aparatura de ultimă generaţie de pe secţie, dar şi de echipa tânără de medici.

Comentarii

Redacţia

2017-02-09 17:03:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro