Economie

2021-04-19, 15:17:13

Gaze naturale la Poboru şi Priseaca. Transgaz şi-a dat avizul

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA şi-a dat acordul de principiu pentru alimentarea cu gaze naturale a comunelor Poboru şi Priseaca din judeţul Olt.

Potrivit aviziului tehnic de principiu, cele două localităţi ar urma să fie conectate la conducta de înaltă presiune Mogoşeşti-Slatina.

„Pentru racordarea la ST, câştigătorul licitaţiei serviciului de distribuţie gaze naturale va solicita la SNTGN Transgaz SA avizul tehnic de racordare (ATR) şi va încheia contractul de racordare în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 172/25-09.2020, actualizat, şi Lega nr. 123/2012 – Legea Energie Electrice şi a Gazelor Naturale, cu modificările şi completările utlerioare”, se arată în documentul citat.

În urma acestui aviz, se poate realiza studiul de fezabilitate.

Potrivit ordinului ANRE 172, operatorul de transport al gazelor naturale va avea obligaţia de a racorda toţi solicitanţii în termen de 180 de zile de la obţinerea autorizaţiei de construire iar toate cheltuielile efectuate pentru racordarea acestora vor fi recuperate prin intermediul tarifelor de transport.

Comentarii

Redacţia

2021-04-19 15:17:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...