Sănătate

2020-05-26, 15:38:22

Creşte focarul de la Ambulanţă. Un nou contact, confirmat pozitiv cu COVID-19

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, astăzi a fost confirmat un nou caz de coronavirus în focarul de la Ambulanţă, fiind vorba despre un contact al unui angajat SAJ pozitivat anterior. Astfel, numrărul îmbolnăvirilor a junge la 25, 20 de angajaţi şi cinci contacţi.

În prezent, 20 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt sunt confirmaţi cu noul coronavirus, doi medici, cinci ambulanţieri şi şoferi şi 13 asistenţi medicali. 19 dintre aceştia sunt internaţi la Spitalul Slatina, pacientul zero, femeia din Mioveni, fiind sub supravegherea medicilor din judeţul Argeş.

„Numărul total al contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate este 117, din care 51 au fost investigaţi cu laboratorul. Până astăzi, cinci cazuri au fost confirmate, izolate în secţia COVID-19 a SJU Slatina, din data depistarii, 21 de probe negative sunt negative, iar alte 25 sunt în lucru”,
precizează DSP Olt, într-un comunicat de presă.

În urma anchetei epidemiologice, până în acest moment, au fost identificaţi 35 de contacţi direcţi din rândul pacienţilor deserviţi de către echipajele Ambulanţei. Pentru aceştia rezultatele testelor au fost negative, dar, spune DSP Olt, sunt date parţiale, putând apărea şi alţi pacienţi contacţi.

Comentarii

Redacţia

2020-05-26 15:38:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...