Economie

2020-03-30, 08:55:09

Bekaert Slatina prelungeşte, până pe 6 aprilie, măsura de suspendare a activităţii

Bekaert Slatina şi-a încetat activitatea în perioada 23-31 martie, iar reprezentanţii fabricii anunţă prelungirea acestei măsuri până pe data de 6 aprilie. Astfel, muncitorii vor mai sta acasă o perioadă din cauza cererii scăzute din partea clienţilor, ca urmare a pandemiei COVID-19. În toată această perioadă de suspendare temporară a activităţii, lucrătorii vor beneficia de şomaj tehnic.

Dată fiind pandemia de COVID-19, multe fabrici şi-au sistat ctivitatea din cauza cererilor tot mai reduse a produselor fabricate. Bekaert Slatina a oprit  producţia de inserţii metalice, de pe data de 23 martie, deoarece există suprastocuri, iar cererile din partea clienţilor cu care lucrează au scăzut. Astfel, cei aproximativ 900 de lucrători au intrat în şomaj tehnic. Măsura ar fi trebuit să înceteze la 31 martie, însă reprezentanţii fabricii au prelungit perioada până pe data de 6 aprilie, având în vedere contextul epidemiologic. 

Indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.


Comentarii

Redacţia

2020-03-30 08:55:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...