Economie

2020-05-11, 11:00:47

Bekaert Slatina a mai prelungit cu o săptămână şomajul tehnic. Activitatea de producţie va fi reluată pe 18 mai

Muncitorii de la Bekaert Slatina ar fi trebuit să revină la serviciu astăzi, însă, s-a decis o nouă amânare din cauza suprastocurilor. Astfel, muncitorii fabricii de inserţii metalice vor mai rămâne încă o săptămâna acasă, activitatea de producţie urmând a fi reluată pe 18 mai.

Muncitorii de la Bekaert Slatina vor mai rămâne, încă o săptămână, în şomaj tehnic. Activitatea de producţie ar fi trebuit reluată pe 11 mai, însă conducerea a decis să prelungească cu încă o săptămâna şomajul tehnic, deoarece există suprastocuri.  Pe 18 mai, potrivit managerului în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă, Gabriel Spaloghe, activitatea de producţie va fi reluată.

Pentru că avem suprastocuri, am decis să nu începem pe 11 mai, ci pe data de 18 mai. Nu există cerere, iar în aceste condiţii am decis să mai prelungim cu o săptămână şomajul tehnic”, a precizat Gabriel Spaloghe, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul Bekaert Slatina.

 Muncitorii de la Bekaert Slatina vor beneficia, în perioada în care activitatea este sistată, de şomaj tehnic. Indemnizaţiile sunt  stabilite la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Bekaert Slatina şi-a suspendat activitatea pe data de 23 martie.  În aprilie, muncitorii au revenit la serviciu pentru câteva zile, însă, producţia a fost din nou sistată din cauza stocurilor. Decizia conducerii este ca pe 18 mai să reînceapă activitatea de producţie a inserţiilor metalice, principalul client al fabricii fiind Pirelli.  


Comentarii

Redacţia

2020-05-11 11:00:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...