Sănătate

2018-01-12, 12:19:55

Alina Chiriac: „Spitalul Slatina este ca o trambulină pentru Spitalul Craiova”

227 de medici, din care nouă sunt rezidenţi, lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar mai mult de jumătate dintre aceştia fac naveta zilnic de la Craiova la Slatina. Cei mai mulţi rămân la spitalul slătinean, însă unii aleg să plece de cum se eliberează un loc la unităţile medicale din Craiova. Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul SJU Slatina, medicul Alina Chiriac, spune că a încercat tot timpul să atragă pe secţie medici din Slatina, în speranţa că ei nu vor pleca.

O altă temere a medicului slătinean este că mulţi doctori vor pleca de la Slatina după construirea Spitalului Regional Craiova.

„Dacă va fi construit Spitalul Regional Craiova, atunci Spitalul Slatina va avea de suferit. Când spun asta mă refer că vor fi pierduţi mai mulţi medici. Eu am încercat să atrag pe secţie medici din Slatina, în speranţa că ei nu vor pleca. Am avut medici din Craiova care, în doi-trei ani, când au găsit loc liber, s-au mutat la Craiova. Spitalul Slatina este ca o trambulină pentru Spitalul Craiova. Este normal ca aceşti medici să-şi urmărească interesul lor personal, pentru că au familia acolo, au casă. Este normal să plece! Mulţi acceptă Slatina ca o variantă provizorie, până când îşi rezolvă situaţia la Craiova”,
a spus medicul Alina Chiriac.

Secţia de Anestezie Terapie Intensivă de la nivelul spitalului slătinean se confruntă cu un deficit de medici, însă această lipsă de personal există şi la nivel naţional, specialitatea fiind una dintre cele mai grele, de foarte multe ori ocolită de către tinerii doctori.

Investiţiile masive din ultima perioadă derulate de CJ Olt la nivelul unităţii medicale au făcut ca tot mai mulţi medici tineri să fie cooptaţi la Slatina. Mulţi aleg să facă carieră aici şi să se stabilească în oraşul de la malul Oltului. Demararea de noi proiecte, ce au fost deja aprobate de CJ Olt şi pentru care există studii de fezabilitate, va cântări mult în decizia medicilor de a veni şi de a rămâne în slujba oltenilor.

Comentarii

Redacţia

2018-01-12 12:19:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...