Sănătate

2019-05-10, 15:43:44

Al cincilea aparat de radiologie din Spitalul Slatina va fi pus în funcţiune de la 1 iunie, în Blocul Medical

Noul aparat de radiologie montat la etajul 1 din Blocul Medical de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi pus în funcţiune de la 1 iunie. Toţi pacienţii internaţi în acest corp de clădire care vor avea recomandări în acest sens vor fi investigaţi cu aparatul de ultimă generaţie, fără a mai fi nevoie transferul lor în Corpul Central. Totodată, timpul de aşteptare va scădea. Întreaga investiţie s-a ridicat la 15 miliarde de lei vechi, finanţarea venind de la CJ Olt. Întreg Corpul medical îşi va schimba faţa, după ce toate lucrările începute aici vor fi finalizate.

Un aparat de radiologie de ultimă generaţie va deservi Blocul Medical. Acesta a fost instalat la etajul 1 şi va funcţiona de la 1 iunie.

Şefa Laboratorului de Radiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Anca Iordache, a precizat că noul aparat de radiologie are funcţii noi, care vor veni în sprijinul pacienţilor.

„Noul aparat de radiologie din Blocul Medical este destinat pacienţilor din acest corp, pentru ca ei să nu se mai deplaseze în Blocul central. Practic, aici vor fi investigaţi pacienţii internaţi la Oncologie, Medicină Internă, Diabet, Nefrologie, Gastroenterologie sau Endocrine. Este un aparat de radiologie care poate să facă radiografii şi radioscopie, adică putem să vedem pacienţi şi în scopie în dinamică, ceea ce este un lucru nou. Este un aparat nou, care are câteva funcţii pe care la celelalte nu le avem. Avem posibilitatea să facem radiografie de coloană, chiar dacă îi fac trei segment, le putem cumula şi să avem o privire de ansamblu. Se pot face absolut orice fel de radiografii: pulmonare, membre, abdominală. Aparatul va funcţiona de la 1 iunie”, a spus medicul Anca Iordache.

La aparatul din Blocul Medical se va lucra într-o singură tură, urmând ca un medic şi un asistent să fie trimişi aici prin rotaţie.

„Aici a mai fost un aparat cu ani în urmă şi s-a lucrat foarte bine. Ne bucurăm că vom avea din nou un aparat de radiologie în Blocul Medicală, pentru că aparatele din Blocul Central sunt supraaglomerate. Ne vin pacienţi de la UPU,  de pe secţii, de la Scorniceşti cu diverse probleme, suntem aglomeraţi. Un medic şi un asistent vor merge să lucreze acolo, prin rotaţie. Se va lucra într-o singură tură”,
a adăugat radiologul slătinean.

La nivelul Spitalului Slatina sunt cinci astfel de aparate de radiologie: două sunt în Corpul Central, două în Ambulatoriul de specialitate şi cel nou instalat în Blocul Medical. Unitatea medicală din Slatina mai dispune şi de aparate mobile, cu ajutorul acestora investigaţiile fiind efectuate la patul bolnavilor ce nu se pot deplasa.

Rotea: „Vom avea un Corp Medical modern”


Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că toată această clădire va avea o faţă nouă, atunci când lucrările vor fi finalizate.

„Ne bucurăm că am finalizat această investiţie din Blocul Medical, iar aparatul de radiologie va funcţiona de la 1 iunie, pentru că au fost deja obţinute toate avizele. Pacienţii din acest corp de clădire nu vor mai fi nevoiţi să facă un drum inutil până în Corpul Central. Întreaga investiţie s-a ridicat la 15 miliarde de lei, fondurile fiind alocate de CJ Olt. Când vom finaliza şi celelalte lucrări de la nivelul acestui corp de clădire, vom avea un Corp Medical modern, cu o faţă nouă. Toate investiţiile derulate de noi la nivelul unităţii medicale vin în sprijinul pacienţilor”, a spus Rotea.  

Lucrările la Secţia de Oncologie de la Spitalul Slatina au început anul trecut şi sunt aproape finalizate. În curând, pacienţii vor reveni la etajul al cincilea din Blocul Medical.

Saloanele au fost renovate, iar cabinetele medicilor şi băile complet refăcute. Totodată, a fost adus mobilier nou pentru întreaga secţie. 


Comentarii

Redacţia

2019-05-10 15:43:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...