Sănătate

2018-05-07, 13:32:13

Grevă de avertisment în Sănătate. Unităţile medicale din Olt au asigurat doar urgenţele timp de două ore

Pentru că problema aplicării noului Regulament de sporuri în sistemul sanitar încă nu are o rezolvare, în această dimineaţă, membrii Sanitas au declanşat greva de avertisment. Astfel, în judeţul Olt, aproximativ 1.000 de angajaţi ai spitalelor au protestat.

Timp de două ore, între 9.00 şi 11.00, în toate spitalele din judeţ s-au asigurat doar urgenţele. Asistentele şi celelalte categorii de personal care au de pierdut în urma aplicării noii legi a salarizării şi a regulamentului de sporuri au protestat. La Slatina s-au purtat banderole roşii, iar în celelalte localităţi s-a ieşit în faţa spitalelor.

„La nivelul judeţului Olt, din toate spitalele, s-au aflat în grevă de avertisment aproximativ 1.000 de persoane. Nemulţumirile nostre sunt legate de Legea salarizării, cuantumul de 30% pe ordonator principal de credite, care duce la scăderea sporurilor şi, automat, şi a veniturilor pentru categoriile de personal care nu au beneficiat de creşteri salariale de la 1 martie. Cu excepţia Spitalului Slatina, la celelalte spitale s-a ieşit în faţa unităţilor sanitare timp de două ore. Dar şi la Slatina s-au asigurat doar urgenţele. Tot ce a fost programat, operaţii de exemplu, nu s-a efectuat în aceste două ore”, a declarat Roxana Dumitrescu, liderul Sanitas Olt.

În cazul în care doleanţele sindicaliştilor nu vor fi ascultate şi rezolvate, pe 11 mai vom avea grevă generală în sistemul sanitar, pe termen nelimitat. Asta va însemna că, zilnic, vor fi asigurate doar urgenţele.

„Greva generală este programată pe 11 mai, dar sperăm că mâine se va rezolva această situaţie. Avem promisiuni că se va modifica legea şi din cuantumul de 30% pe ordonator principal de credite vor fi scoase anumite sporuri, în aşa fel încât să putem acorda sporurile din regulamentul de sporuri la existent şi să nu mai piardă nimeni la venituri”, a adăugat Roxana Dumitrescu.

Comentarii

Redacţia

2018-05-07 13:32:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...