Cum să amenajezi curtea înainte de vară? TOP 4 achiziții esențiale pe care să le faci

Fiindcă vara se apropie cu pași repezi, acum este momentul oportun să îți pui curtea la punct. Poți să o amenajezi așa cum îți dorești, pentru ca în sezonul cald să te poți bucura de curtea ta așa cum meriți. Dacă nu știi de unde să începi sau ce să cumperi, ai ajuns unde trebuie. În acest articol vei găsi 6 idei de achiziții pe care să le faci pentru a avea parte de o curte de vis!


Iată ce trebuie să îți pui și tu pe listă

Set de mobilier pentru exterior

Pentru a te bucura de timp petrecut în aer liber, trebuie să ai un spațiu dedicat pentru această activitate. Și cum poți face acest lucru mai bine decât cu ajutorul unui set de mobilier de exterior? Dacă ai o terasă în curte care așteaptă să fie mobilată, atunci acesta este momentul oportun. Investește într-un set calitativ, care totodată îți oferă confort și care se va menține în orice anotimp. Dacă intri pe yalco.ro, vei vedea numeroase seturi pentru terasă care chiar se potrivesc în orice curte. Aici vei găsi mobilier pentru exterior la prețuri accesibile și culori variate!

Plante decorative

Plantele sunt esențiale dacă îți dorești să ai o curte plină de prospețime și de culoare. Iar fiindcă primăvara încă nu s-a terminat, te poți ocupa de acest aspect. Este anotimpul potrivit în care îți poți planta câteva plante și flori decorative, care să înflorească chiar în timpul verii.  În funcție de climatul zonei în care locuiești, dar și de nivelul de lumină disponibil pe care îl ai zi de zi în curte, poți alege plantele potrivite pentru a crea un peisaj atrăgător și plin de viață.

Fântână arteziană

Dacă vrei să aduci și un strop de eleganță, atunci o fântână arteziană este exact ceea ce ai nevoie în curtea ta. Acestea sunt disponibile într-o varietate de stiluri și dimensiuni, de la fântâni clasice din piatră naturală, până la fântâni moderne din oțel inoxidabil sau sticlă. O poți alege în funcție de restul elementelor din curtea ta, pentru a putea crea o atmosferă uniformă și bine gândită. 

De asemenea, o astfel de fântână poate fi mai mult decât un simplu element decorativ. Aceasta îți va oferi un sunet relaxant de apă în mișcare, care ajuta la crearea unei  stări liniștitoare și reconfortante în curte sau grădină.

Șemineu de exterior

Un șemineu de exterior poate fi cu adevărat o piesă centrală în curtea ta! În serile răcoroase de primăvară sau toamnă, este exact ceea ce ai nevoie. Nu doar că vizual îți va oferi o mare plăcere, dar te vei putea bucura alături de familia ta de căldura pe care acesta o emană. Poți opta pentru un șemineu clasic, din cărămidă, sau dacă vrei ceva mai interesant, optează pentru unul din oțel sau chiar din beton.

În concluzie, toate aceste achiziții sunt utile dacă îți dorești o curte frumoasă, în care te poți relaxa. Ține cont de cele menționate mai sus și te vei bucura de o oază de liniște vara aceasta și nu numai!