Primăria Slatina instalează panouri fotovoltaice pe încă şapte şcoli şi grădiniţe din municipiu

În acest an, alte şapte unităţi de învăţământ din Slatina vor avea panouri fotovoltaice, iar factura la energia electrică va scădea.


După ce aceste sisteme au fost instalate deja şi funcţionează la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Slatina şi la GPP Nr. 3, municipalitatea a prevăzut fonduri în bugetul local pentru astfel de investiţii la încă şapte şcoli şi grădiniţe din oraş.

„Aceste sisteme sunt deja funcţionale la Şcoala Nr. 1 şi la GPP Nr. 3 de pe strada Fraţii Buzeşti. La începutul anului, când am făcut bugetul, am prevăzut fondurile necesare pentru proiectare şi execuţie pentru încă şapte unităţi de învăţământ. Mă refer la Grădiniţa cu Progrem Prelungit Nr. 2, Grădiniţa cu Progrem Prelungit Nr. 5, Grădiniţa "Ion Creangă" şi încă patru şcoli: "Ştefan Protopopescu", "Constanin Brâncoveanu", "Vlaicu Vodă" şi "George Poboran". Toate aceste unităţi trec pe energie verde, se reduc costurile şi noi vom putea să folosim banii economisiţi pentru altfel de dotări pentru educaţia din municipiu”, a declarat viceprimarul Gigi Vîlceleanu, în cadrul emisiunii „Reporter 24”.

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Slatina au deja panouri funcţionale, încă din luna octombrie 2023.

La Şcoala Nr. 1 au fost instalate 60 de panouri, pe acoperişul unităţii. Puterea fiecărui panou este de 500 Waţi, iar puterea totală a sistemului este de 30 kiloWaţi.

Cu ajutorul unei aplicaţii se poate vedea, în timp real, câtă energie electrică produc panourile.