Social

2020-07-02, 16:51:09

Echipe mixte de control în pieţele agroalimentare şi târgurile din judeţul Olt

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt anunţă că pentru organizarea târgurilor şi expoziţiilor de produse alimentare organizatorii sunt obligaţi să solicite avizul temporar de funcţionare cu cel puţin 15 zile înaintea desfăşurării evenimentului. La nivelul judeţului Olt, sunt autorizate sanitar-veterinar trei târguri săptămânale, în localităţile Slătioara, Colonești și Grojdibodu . De asemenea, DSVSA Olt anunţă controale în locurile aglomerate, în perioada următoare, având în vedere creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Având în vedere starea de alerta instituită la nivel național, în contextul evoluției pandemiei COVID-19 și a măsurilor stabilite de către autoritățile competente de restricționare a unor activități în spațiul public, toate primăriile/organizatorii de evenimente au obligația de a respecta următoarele :

- organizarea evenimentelor în aer liber se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv H.G. nr. 476/16.06.2020 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României și măsuri care se aplica pe durata acesteia pentr prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 și a prevederilor  Ord. M.S. și A.N.S.V.S.A. nr. 966/1509/105/29.05.2020 și Ord. M.S. și M.C. nr. 2941/1120/19.06.2020 .

- pentru a putea funcționa târgurile săptămânale este necesară autorizarea sanitară veterinară a acestora .

- pentru organizarea târgurilor/expozițiilor de produse alimentare este necesara obținerea  avizului temporar de funcționare, organizatorul având obligația de a solicita în scris avizul, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de începerea desfășurării evenimentului .

La nivelul județului Olt sunt autorizate sanitar veterinar trei târguri săptămânale în localitățile Slătioara, Colonești și Grojdibodu .

De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a autorizat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agroalimentare în localitățile Caracal, Slatina, Drăgănești Olt, Balș, Corabia, Mihaești, Slătioara, Grojdibodu, Cârlogani, Iancu Jianu, Stoenești .

Pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile actelor normative, în perioada imediat următoare, se vor constitui echipe mixte de control, formate din reperezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt si Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt”, transmite DSVSA Olt.

DSVSA Olt atrage atenţia că se menţin restricţiile în ceea ce priveşte organizarea aglomerărilor de animale vii în scopul comercializării acestora. De asemenea, este interzisă comercializarea, înstrăinarea sau mişcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii şi a produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane.


Comentarii

Redacţia

2020-07-02 16:51:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...