Sănătate

2021-10-13, 09:05:35

Aproape 300 de olteni cu Covid-19 sunt internaţi. „Spitalele din judeţ sunt în pragul colapsului”

299 de persoane sunt internate cu Covid-19 în spitalele din judeţul Olt, dintre care 19 au o formă severă a boli, fiind internate la ATI. Cinci sunt intubate, iar presiunea pe sistemul medical este din ce în ce mai mare. Prefectul de Olt, Florin Homorean, spune că spitalele sunt în pragul colapsului şi face încă un apel la cetăţeni să respecte normele de protecţie sanitară şi să se vaccineze.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, atrage atenţia asupra situaţiei pandemice de la nivel judeţului. Sunt 25 de localităţi cu o rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori, iar alte 10 au depăşit pragul incidenţie de 7,5. 

„Impactul pandemic asupra județului Olt este îngrijorător: incidența cazurilor de infectare la nivel de județ este de peste 6 la mia de locuitori, cea mai mare cu care ne-am confruntat de la începutul crizei sanitare. 25 de localități din județ au, la rândul lor, peste 6 cazuri la 1000 de locuitori. 10 localități au peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori, printre care municipiile Slatina și Caracal. Cel mai grav însă este că spitalele din județ sunt în pragul colapsului. Pe patul de spital sunt nu mai puțin de 299 de pacienți Covid cu forme grave și medii, 19 pe secțiile de Terapie Intensivă, printre care 5 persoane sunt intubate.

Pot părea doar cifre goale, însă ele reprezintă situația dramatică cu care ne confruntăm și riscul ca aceasta să depășească în intensitate toate eforturile noastre cumulate de a ține pandemia sub control. Trebuie să înțelegem cu toții că doar respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție și doar vaccinarea împotriva virusului Covid ne pot înarma în lupta cu pandemia și ne pot oferi șansele de a câștiga această bătălie o dată pentru totdeauna”, este mesajul prefectului de Olt, Florin Homorean, pentru locuitorii judeţului.

Potrivit datelor DSP Olt, pe lângă cei aproape 300 de olteni internaţi, în carantină la domiciliu se află 1.714 persoane, iar alte 2.272 în izolare. 


Comentarii

Redacţia

2021-10-13 09:05:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...