Social

2021-05-26, 13:22:44

VIDEO: Continuă protestele la Fabrica de Vagoane din Caracal

Angajaţii Fabricii de Vagoane AstraRail din Caracal continuă şi astăzi protestul faţă de salariile mici şi condiţiile de muncă.

Prezent alături de muncitorii Caracal, preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, a dezvăluit că acestora nu le sunt respectate drepturile, există o singură toaletă în toată fabrica, iar muncitorii îşi aduc de acasă echipamentele.

„Lucrătorii sunt nemulţumiţi de salariile mici şi de condiţiile de muncă. Sănătatea şi securitatea în muncă nu există. Au un singur grup sanitar pentru 200 de angajaţi şi este inadminisibil. 90 la sută din salarii sunt la minimul pe economie, ceea ce este din nou inadmisibil. Cartel Alfa sprijină situaţia muncitorilor şi acordă asistenţă juridică pentru discuţiile ce vor urma în continuare”, a declarat Cristel Ioţu

Protestatarii sunt nemulţumiţi că la punctul de lucru din Caracal al fabricii salariile sunt mai mici şi cu 1.000 lei, faţă de ce încasează colegii lor de la Arad. Oamenii cer renegocierea salariului, conform contractului colectiv de muncă, şi creşterea veniturilor cu 500 lei pentru fiecare angajat.

Muncitorii ameninţă că nu se vor întoarce la lucru până când nu primesc asigurări că le vor fi majorate salariile.

Comentarii

Redacţia

2021-05-26 13:22:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...