Social

2018-06-07, 13:22:15

Veste bună pentru absolvenţi. Primă de inserţie de 1.500 de lei pentru cei care se angajează în teremen de 60 de zile de la absolvire

Începând cu 26 mai, tinerii care ies de pe băncile şcolii sunt aşteptaţi la AJOFM Olt să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, care este de 250 de lei pe o perioadă de şase luni. Cei care reuşesc să-şi găsească de lucru, în termen de 60 de zile de la absolvire, vor primi, din acest an, sprijin din partea statului. Este vorba despre o primă de inserţie egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă, mai exact 1.500 de lei.

Tinerii care ies de pe băncile şcolii sunt aşteptaţi, începând cu data de 26 mai, să se înscrie în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru a putea beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pe piaţa muncii sau de diverse facilităi financiare, cum ar fi indemnizaţia de şomaj.

Noutatea verii este faptul că statul acordă o subvenţie în valoare de 1.500 de lei celor care îşi găsesc de lucru.

„Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei)”, se arată pe site-ul ANOFM.

Tinerii absolvenţi îşi pot depune dosarele la AJOFM Olt, pentru a fi luaţi în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, începând cu 26 mai. Termenul limită de depunere a dosarelor, care trebuie să cuprindă copie de pe buletin, adeverinţă şcolară, adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea apt pentru muncă, este de 60 de zile, începând cu data absolvirii.

„În cazul absolvenţilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 Mai, potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017-2018, conform căruia cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 25 Mai 2018. În situaţia în care unii tineri mai au corijenţe, şi nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, aceştia se vor prezenta în termen de 60 de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de corijenţă”, a precizat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Pot solicita indemnizaţie de şomaj absolvenţii înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ. Indemnizaţia de şomaj este în cuantum de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.


Comentarii

Redacţia

2018-06-07 13:22:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...