Comunitate

2018-11-05, 15:48:16

Transportatorii de mărfuri periculoase, din judeţul Olt, au intrat în legalitate

ITM Olt a efectuat, în luna aprilie, controale în trafic la transportatorii de mărfuri periculoase şi au dispus o serie de măsuri de remediere a deficienţelor. În urma reevaluării, societăţile care se ocupă cu transportul mărfurilor periculoase au intrat în legalitate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat în lunile aprilie, iulie şi octombrie acţiuni de verificare la societăţile care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier de mărfuri periculoase.

Campania, începută în luna aprilie, a urmărit dacă lucrătorii au echipament de protecţie, dacă starea de sănătate a salariaţilor este supravegheată, dar şi modul în care personalul este instruit în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

„În luna aprilie, au fost verificați un număr de 12 angajatori, dispunându-se un număr de 17 măsuri de remediere a deficiențelor, și au fost aplicate 17 avertismente unui număr de 10 angajatori care au fost identificați cu deficiențe printre care neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăviri profesionale pentru transportul mărfurilor periculoase, neelaborarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă pentru transportul de mărfuri periculoase, instruirea insuficientă privind transportul de mărfuri periculoase. În cursul lunilor iulie şi octombrie 2018, s-au desfăşurat acţiuni de verificare şi control la aceste unităţi, urmărindu-se în principal modul în care acestea au realizat măsurile dispuse cu ocazia controalelor efectuate anterior, constatându-se că angajatorii s-au conformat măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Comentarii

Redacţia

2018-11-05 15:48:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...