Social

2018-03-08, 15:19:42

Peste 1.300 de mămici din judeţul Olt s-au întors mai devreme la serviciu

Pentru a beneficia de stimulentul financiar pe care statul îl acordă până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului, peste 1.300 de mămici din judeţul Olt şi-au scurtat concediul de creştere a micuţilor. Stimulentul de inserţie pentru părinţii care revin la serviciu cu cel puţin două luni înaintea împlinirii vârstei de doi ani a copilului, este de 650 de lei lunar.

Persoanele aflate în concediu de creştere a copilului, care decid să revină la serviciu mai repede decât trebuie, pot solicita stimulentul de inserţie. Valoarea acestuia este de 650 de lei, mai exact 50% din cuantumul indemnizaţiei minime de creştere a copilului. Astfel, pe lângă salariu, mamicile care se întorc la serviciu cu 60 de zile mai devreme de împlinirea vârstei de doi ani a copilului primesc, până ce micuţul împlineşte trei ani, cei 650 de lei lunar. Indeminizaţia de creştere a copilului şi stimulentul de inserţie nu se pot cumula. Prin urmare, plata indemnizaţiei încetează odată cu acordarea stimuluentului de inserţie.

În judeţul Olt, potrivit datelor oferite de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, 1.349 de persoane beneficiază de stimulent de inserţie. Cele mai multe mămici, care au revenit mai devreme la serviciu, sunt din Slatina.

Mămicile care doresc să revină mai devereme la serviciu, pentru a beneficia de stimulentul de inserţie, trebuie să depună o cerere la primăria pe raza căreia domiciliază. De asemenea, odată cu solicitarea, se depune un dosar care trebuie să cuprindă: copie a certificatului de naştere al copilului, copie a buletinului de identitate al solicitantului, adeverinţă tip cu veniturile realizate în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului, decizia de reîncadrare în muncă, eliberată de angajator, extras de cont pentru virarea lunară a banilor.

Comentarii

Redacţia

2018-03-08 15:19:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...