Politică

2018-04-11, 15:08:38

Marius Iancu, vot pentru ca producătorii de cereale să fie plătiţi corect

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a votat pentru aprobarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului ce vizează reglementarea pieţei cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Parlamentarul spune că în urma acestei modificări legislative, plăţile către producători vor fi făcute corect.

„Noi reglementări pentru comerțul cu cereale pentru ca plățile către producători să fie făcute corect, în funcție de indicatorii de calitate și de prețul pieței. Am votat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind modificarea OUG nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței pe filiera cerealelor și a produselor procesate din cereale”, a declarat Iancu.

Marius Iancu a explicat că producţia de cereale va fi valorificată la preţuri care vor permite producătorilor să-şi recupereze cheltuielile.

„Toți producătorii agricoli vor utiliza în tranzacțiile cu cereale un contract cadru de vânzare-cumpărare, aprobat prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, iar organismul responsabil cu aplicarea măsurilor de reglementare a pieței de cereale va fi Organizația Interprofesionala «Cereale și Produse Derivate din România». Aceste modificări legislative vor permite o mai bună valorificare a producției de cereale și preturi echitabile care să permită recuperarea cheltuielilor de producție”, a declarat Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2018-04-11 15:08:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...