Marius Oprescu, despre decizia de a candida pentru un nou mandat la conducerea CJ Olt: Este un amestec de factori atât personali, cât şi administrativi, dar şi politici

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că a ţinut cont de mai mulţi factori, atunci când a luat decizia să candideze pentru un nou mandat în fruntea CJ Olt. 


El a declarat că este vorba despre factori atât personali, cât şi administrativi, dar şi politici.

„Este un amestec de factori atât personali, cât şi administrativi, dar şi politici. În toată această decizie, e un amestec din toţi aceşti factori, care au influenţat decizia mea de a mai rămâne un mandat în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mandat pe care mi l-am dorit, iar în Consiliul Politic Judeţean am şi fost validat ca propunerea PSD pentru preşedintele Consiliului Judeţean Olt”, a declarat Marius Oprescu, în cadrul emisiunii „Imperativ” de la Olt Tv.

El a mai declarat că se bazează pe olteni şi spune că nu are emoţii în asigurarea unui nou mandat de preşedinte al CJ Olt.

„Nu am emoţii! Aşa cum v-aţi obişnuit cu stilul de lucru al echipei noastre, la noi campania electorală pentru mandatul următor, indiferent cine este candidatul, începe a doua zi după alegeri. Noi, timp de patru ani, am fost permanent conectaţi la judeţul Olt, la toate problemele judeţului Olt şi am fost prezent în marea majoritate a localităţilor. Chiar într-o perioadă, am fost în fiecare localitate. Acum doi ani, în 2022, am avut o campanie internă de alegeri şi am participat în toate localităţile, nu numai eu în calitate de preşedinte, ci cu întreaga echipă de parlamentari – deputaţi şi senatori – vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, subprefectul judeţului, oameni care ne reprezintă la nivel central, dar şi preşedinţii organizaţiilor de tineret, femei, pensionari. Am fost prezenţi în fiecare localitate, o echipă de aproximativ 20 de persoane. A fost o campanie pe care am început-o primăvara şi am terminat-o după opt luni. Să ştiţi că n-a fost uşor, dar în acelaşi timp a fost o plăcere să treci prin fiecare localitate, să te întâlneşti cu zeci de persoane. În rest, am fost prezenţi la zilele localităţilor, la sărbătorile creştine (...)  Toate aceste lucruri adunate şi lucrurile administrative ne aduc într-o zonă în care nu putem avea emoţii. Asta nu înseamnă că nu există o preocupare permanentă şi o grijă pentru a obţine nişte rezultate. Bineînţeles că există!”, a declarat Oprescu.

PSD Olt vrea să-şi depăşească scorul din 2020

Preşedintele PSD Olt  a vorbit şi despre lista de consilieri judeţeni, care va fi depusă la Biroul Electoral Judeţean, săptămâna viitoare.

„La Consiliul Judeţean, organizaţiile locale - în general oraşele și am încercat ca fiecare zonă a judeţului să fie reprezentată – au dat reprezentanţi pe listă. Ei trimit reprezentanţi cu acordul că dacă anumiţi candidaţi nu ne-ar conveni, îi pot retrage şi pot veni cu altă propunere. În general, lista de Consiliul Judeţean este compusă din oameni propuşi de organizaţiile locale. Este o listă locală, care reprezintă zonele judeţului. Probabil că în acest weekend va fi definitivată lista la Consiliul Judeţean, urmând ca săptămâna viitoare să şi depunem, într-un cadru oficial, aceste liste la Biroul Electoral Judeţean. Într-un Birou Permanent Judeţean se va face o validare a acestei liste şi a ordinii pe listă”, a declarat Marius Oprescu.

În ceea ce priveşte obiectivul pentru scrutinul din 9 iunie, preşedintele CJ Olt spune că vrea un scor mai bun ca în urmă cu patru ani, când PSD Olt a luat peste 54% dintre voturile oltenilor.

„Mă bazez pe cetăţenii din judeţul Olt, cărora le-am demonstrat că noi, ca echipă, am reuşit să facem performanţă, în majoritatea primăriilor. (...) Am avut 95 de localităţi, în 2020, pe care Partidul Social Democrat le-a câştigat. Imediat după câştigarea alegerilor, au mai fost trei UAT-uri care au fost alături de noi şi au făcut parte din echipa noastră. Ulterior, în momentul de faţă, am ajuns la 100 şi  ceva de primării pe care le gestionăm împreună, ca echipă politică. Mă bazez pe votul cetăţenilor, cred că nu i-am dezamăgit şi asta contează cel mai mult. Targetul, aşa cum arată structura politică din judeţul Olt, ne dorim să fie peste rezultatul din 2020, fără a putea să vă spun exact ce înseamnă”, a conchis el.