Învăţământ

2020-06-30, 14:47:12

Eleva de 10 din Potcoava, admisă deja la Politehnica Bucureşti. „A învăţat singură, sprijinită de profesorii de la şcoală”

Alina Georgiana Mihăescu devine cel mai cunoscut elev al Liceului „Ştefan Diaconescu” Potcoava, fiind singura care a reuşit perfomanţa obţinerii mediei zece la Examenul de Bacalaureat, cel puţin în ultimii zece ani. Cu emoţii nu foarte mari, fiind deja admisă la o facultate din Capitală, Alina a demonstrat că, fără meditaţii şi provenind dintr-un oraş mic, se poate face performanţă.

Cu tatăl funcţionar în cadrul Primăriei Potcoava şi mama cadru didactic, Alina a îndrăgit carte de când se ştie. Astfel, în timpul celor patru ani de liceu, cu doar două excepţii, a avut numai medii de 10, dar a şi participat la olimpiade şcolare. Rezultatele obţinute au făcut ca încă dinainte de Bacalaureat să fie admisă la Univesitatea Politehnica Bucureşti.

„A scris istorie în oraşul nostru. Pentru că a fost olimpică la Informatică şi TIC şi pentru că a avut medii foarte bune de-a lungul celor patru ani de liceu, era deja intrată la Inginerie Medicală, la Politehnica Bucureşti. Bacalaureatul trebuia doar să-l ia, la facultate intrase deja. Bucuria este cu atât mai mare că a obţinut 10 pe linie la acest examen”, spune tatăl Alinei.

Potrivit acestuia, fata nu a făcut meditaţii în particular, dar i-a plăcut să înveţe.

„Cu excepţia a două medii de 9,50 din clasa a IX-a, ea a vut numai zece în cei patru ani de liceu. A învăţat singură, cu sprijinul profesorilor de la şcoală”, a mai spus tatăl elevei de zece din Potcoava.

Primarul localităţii, Manuel Enăchioaia, spune că eleva va fi premiată de primărie, fiind singurul elev care obţine această performanţă în ultimii mulţi ani.

„Sincer, eu nu ştiu de când un elev nu a mai reuşit un astfel de rezultat. Cu siguranţă că o vom premia. În fiecare an am fost alături de elevi şi i-am răsplătit pe cei care au reuşit măcat o notă de zece”, a spus Manuel Enăchioaia.

Şapte elevi olteni au reuşi să obţină nota maximă la Examenul de Bacalaureat, rezultatele fiind afişate astăzi.

Comentarii

Redacţia

2020-06-30 14:47:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...