Marius Iancu: Pensiile trebuie să crească și PSD caută soluții pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede

Deputatul PSD Marius Iancu spune că pensiile românilor vor creşte, iar social-democraţii se vor asigura ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Iancu arată că PSD a avut întotdeauna grijă de pensionarii României.

„Pensiile trebuie să crească și PSD caută soluții pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Este o lege în vigoare care prevede clar ca ”de la 1 ianuarie 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a salariului mediu brut realizat". Este vorba de OUG 125/15 dec 2021, la care  s-a referit președintele PSD Marcel Ciolacu când a anunțat indexarea pensiilor. PSD întotdeauna a avut întotdeauna grijă de pensionarii României”,
a transmis deputatul social-democrat.

Marius Iancu mai spune că este nevoie de renegocierea acestui capitol din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Deciziile care se vor lua vor viza nu doar sustenabilitatea sistemului de pensii, ci și menținerea echilibrelor majore ale economiei. Tocmai de aceea trebuie regândită condiționalitatea impusă de USR în PNRR, limitarea la 9,4% procente din PIB a cheltuielilor  cu pensiile. Ministrul PSD al Muncii Marius Budăi a făcut și continuă să facă toate demersurile pentru a-i convinge pe oficialii europeni că majorarea pensiilor în România nu este un lux, un exces, ci o urgentă având în vedere creșterile exagerate de prețuri la energie electrică, gaze, alimente și medicamente. Continuăm să fim UN SPRIJIN PENTRU ROMÂNI și să venim cu soluții rapide la crizele repetate prin care trecem!”, a mai spus Iancu.