Marius Iancu, despre Programul „Sprijin pentru România”: Acest program nu ar fi existat dacă PSD nu și-ar fi asumat responsabilitatea guvernăriiDeputatul PSD Olt Marius Iancu a trecut în revistă principalele măsuri prevăzute în programul lansat de Guvern „Sprijin pentru România”.

Parlamentarul oltean spune că, printre altele, programul va combate efectele cauzate de creşterea preţurilor.

„Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, iar ceea ce se întâmplă azi are legătură cu situația geo-politica și economică internațională și nu depinde de politicile guvernamentale. Putem însă să oferim sprijin românilor, și de aceea, coaliția de Guvernare a aprobat programul marca PSD, "SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA". Este un program conceput pentru a combate efectele cauzate de creșterea prețurilor și cred că este clar pentru toți, că acest program nu ar fi existat dacă PSD nu și-ar fi asumat responsabilitatea guvernării!”, a spus Iancu.

El a exemplificat măsurile pentru combaterea creșterii prețurilor:
1 miliard de euro pentru familiile cu venituri mici.
 vouchere pentru alimentele de bază - 50 de euro la fiecare două luni pentru familiile cu cel puțin 2 copii, monoparentale, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.
4 500 000 de români vor beneficia de acest SPRIJIN!
 vouchere pentru elevi - 30 de euro pe lună, în perioada școlară pentru rechizite, haine și alimente.
156.000 de elevi români vor beneficia de acest SPRIJIN!
 valoarea tichetelor de masă crește cu 50%, de la 20,17 lei la 30 lei.
2.500.000 de români vor beneficia de acest SPRIJIN!
 cota de hrană din spitale și pentru copiii și vârstnicii instituționalizați se dublează, de la 11 lei/ zi la 22 lei/zi.
3.000.000 de români vor beneficia de acest SPRIJIN!

„Ca întotdeauna, noi înțelegem problemele românilor și venim în ajutorul lor. În perioade de criză, statul trebuie sa fie SPRIJIN pentru cetățeni și noi asta facem!”,
mai arată Iancu.