Politică

2019-03-07, 13:24:43

Siminica Mirea: „PSD încearcă și își propune să guverneze în mod responsabil, fără a genera derapaje economice”

Senatorul PSD Siminica Mirea a venit cu o serie de precizări cu privire la mărirea alocaţiilor de stat pentru copii, denunţând „discursul demagogic” al Opoziţiei.

Siminica Mirea spune că PSD-ALDE a reușit să mărească alocațiile copiilor. Guvernul a realizat pasul decisiv, după votul din Parlament, prin emiterea unei OUG care a modificat legea 61/1993. Astfel, noua formulă de calcul reflectă decizia adoptată în urma dezbaterilor asupra bugetului de stat.

„Din nefericire, în ciuda atitudinii populiste din spațiul public, PNL, USR și PMP au votat chiar împotriva majorării alocațiilor copiilor, în ciuda amendamentelor inițiale propuse. Astfel, chiar dacă s-au bătut cu pumnii în piept, cei din opoziție nu au fost consecvenți, iar amendamentul propus de PNL a fost anulat prin vot după ce Comisiile au constatat neconstituționalitatea acestuia. Amendamentul prevedea ca banii să fie luați din excedentul de la bugetul de pensii. După cum știți, PSD încearcă și își propune să guverneze în mod responsabil, fără a genera derapaje economice, iar în acest sens am găsit soluții pentru a introduce inclusiv mărirea alocațiilor în bugetul de stat, dar nu în forma neaplicabilă propusă de PNL”, a afirmat senatorul.

Ea a mai ţinut să precizeze că parlamentarii Opoziției au ales să voteze împotriva legii Bugetului, deci implicit și împotriva majorării alocațiilor pentru copii.

Comentarii

Redacţia

2019-03-07 13:24:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...