Politică

2019-11-19, 14:10:44

Silvian Dan a lăsat Pro România Olt fără sediu. Oamenii lui Niţă găzduiţi de PRM, într-o clădire fără baie proprie

Fostul şef al Pro România Olt, Silvian Dan, a lăsat partidul fără sediu după ce a pierdut conducerea filialei în favoarea deputatului Mihai Niţă. Oamenii lui Ponta îşi caută o nouă „casă”, dar până atunci stau în acelaşi sediu cu PRM, într-o clădire fără baie proprie.

În sediul pe care îl împart cu Partidul România Mare (PRM) au urmărit militanţii Pro România Olt şi deznodământul primului tur al alegerilor. Neavând baie proprie, potrivit unor surse, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, oamenii lui Ponta au apelat la colegii de alianţă de la ALDE, care au sediul în aceeaşi clădire.

Fostul sediu al Pro România Olt se afla într-o clădire situată pe strada Lipscani din Slatina ce aparţine firmei Aceti, despre care procurorii DNA spun că ar fi fost controlată de fostul ministru Darius Vâlcov. Contractul de chirie era încheiat cu fostul coordonator al organizaţiei judeţene, Silvian Dan, pe persoană fizică. Atunci când acesta a rămas fără împuternicirea de conducere, a lăsat partidul fără sediu.

„Deocamdată, suntem în căutare pentru că sediul de pe strada Lipscani nu era pe partid, ci pe persoană fizică, al lui Silvian Dan. Acum folosim sediul împreună cu cei de la PRM, până când vom găsi o soluţie. O să punem şi o siglă, la sediul PRM”, a declarat preşedintele Pro România Olt, deputatul Mihai Niţă.

Niţă s-a plâns de faptul că predecesorul său n-a acceptat să facă echipă cu el.

„Este ceva de neînţeles, eu i-am propus să fim amândoi. Dar am văzut că îşi vede de treaba lui, fără să mă consulte, fără să mă întrebe. L-am întrebat ce se întâmplă, ne-am întâlnit într-o seară şi a făcut foarte urât: ce cauţi aici, că e partidul meu? Nu intră nimeni aici! Mi-a spus că dacă vin eu la Pro România, el nu mai poate să lupte cu PSD. El, de când era mic, îşi dorea să elimine PSD-ul la Olt. I-am spus că aşa ceva nu se poate, că fiecare partid îşi face politica lui. M-am dus şi i-am spus domnului Ponta că nu mă pot integra acolo la Olt. Domnul Ponta s-a enervat şi le-a retras împuternicirea şi lui Silvian Dan şi lui Marin Gubandru, că am înţeles că erau amândoi. Partidul va continua şi cred că vom face o treabă bună”, a mai declarat parlamentarul.

La rândul său, Silvian Dan spune că şefii de la Bucureşti nu-şi doreau oricum acea clădire din cauza asocierii cu Vâlcov.

„Nu mai este Pro România acolo. Sediul nu mai e de vreo două luni acolo, pentru că de la Bucureşti oricum nu-l voiau. Am zis că, până găsim alt sediu, să nu mai fie acolo. Clădirea era închiriată pe persoană fizică, pe jumătate de an. Ei au închiriat sediul la PRM, am înţeles. Domnul Niţă s-a interesat de sediu atunci când a avut hârtia de la Bucureşti. Până atunci, nu m-a întrebat niciodată despre asta. Probabil că s-a mulţumit că are un sediu în care să intre şi unde îl vede lumea”, a declarat Dan.

Silvian Dan a ţinut să precizeze că nu mai continuă la Pro România, aproape 80% dintre membrii filialei Olt urmându-l.

„De exclus, nu m-au exclus, eu demisia nu mi-am dat-o încă. N-o să mai colaborez cu echipa Niţă. Este exclus. Dacă lucrurile rămân aşa, eu nu mai rămân la Pro România, asta e clar. În proporţie de 80% membrii Pro România Olt au zis că nu merg cu Niţă, să fie clar! Că vom decide să ne orientăm către un alt partid sau că ne vom vedea de fiecare de drum, vom decide împreună, după alegeri”, a conchis Silvian Dan.

Filiala partidului lui Victor Ponta, Pro România, din Slatina a funcţionat, de la înfiinţare, într-un imobil ce aparţine unei firme despre care procurorii DNA susţin că îi aparaţine, în fapt, lui Darius Vâlcov, fost primar, senator şi ministru, condamnat într-un dosar de corupţie şi trimis în judecată în altele.

Comentarii

Redacţia

2019-11-19 14:10:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...