Social

2021-01-26, 13:20:32

Şapte persoane din Olt au depus cereri de evaluare, la DGASPC Olt, pentru a deveni asistenţi maternali

După ce anul trecut au fost angajaţi 20 de asistenţi maternali, DGASPC Olt continuă proiectul prin care se caută „părinţi” pentru copiii aflaţi în grija statului. În această perioadă, sunt evaluate mai multe cereri depuse de cei interesaţi, iar patru persoane au urmat, la început de an, cursuri de formare iniţială în profesia de asistent maternal profesionist.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară, începând cu 1 ianuarie 2019, o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 7 cereri de evaluare (2 cereri în decembrie 2020 și 5 cereri în ianuarie 2021) de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, toate fiind în curs de evaluare. 

În perioada 13.01.2021 – 22.01.2021 au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist patru persoane, evaluate favorabil.  

„În cursul lunii ianuarie 2021, DGASPC Olt a informat opt primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acesteia pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, transmite DGASPC Olt. 

Întrucât în anul 2021, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.  


Comentarii

Redacţia

2021-01-26 13:20:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...