Politică

2017-07-05, 10:59:26

Iancu: „Promulgarea Legii salarizării unitare, dovadă că toți decidenții politici au înțeles importanța ei”

Deputatul Marius Iancu a vorbit despre promulgarea Legii salarizării unitare de către preşedintele Iohannis, opinând că este o lege corectă şi necesară.

Iancu a afirmat că faptul că legea n-a fost blocată de preşedinte este o „dovadă că toți decidenții politici au înțeles importanța acestei legi care face ordine în grilele de salarizare ale bugetarilor”.

„Legea salarizării unitare, o măsură a Programului de Guvernare, asumată de PSD și votată în Parlamentul României, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Este o dovadă că toți decidenții politici au înțeles importanța acestei legi care face ordine în grilele de salarizare ale bugetarilor. Este o dovadă în plus că Legea salarizării unitare este o lege corectă, necesară, prin care redăm demnitatea medicilor, profesorilor și celorlalți salariați din instituțiile statului. Mă bucur să văd că, de aceasta dată, nu a mai primat interesul politic, ci au contat acei oameni care au muncit ani la rând pe salarii mult prea mici pentru responsabilitățile posturilor și s-au chinuit cu bani puțini de la o lună la alta. Este o lege făcută de români pentru români. Este ceea ce românii au îndrăznit să creadă în decembrie 2016, când au ales Programul de Guvernare al PSD”,
a afirmat parlamentarul.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie, decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental și parlamentar, de către Partidul Social Democrat, ca parte esențială a programului de guvernare al actualei coaliții politice. În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată și să concilieze obiectivul de creștere a salariilor cu cel de păstrare a stabilității macroeconomice și bugetare a României.


Comentarii

Redacţia

2017-07-05 10:59:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro