Cultură

2018-03-26, 17:35:57

Piesă de teatru pusă în scenă de elevi ai Colegiului „Radu Greceanu” şi elevi francezi din Loiret

O delegație franceză din care fac parte elevi și cadre didactice din Loiret și artiști profesioniști ai teatrului Clin d’Oeil din Orleans se află, timp de o săptămână, în judeţul Olt.

Parteneriatul dintre reprezentanţii CJ Olt şi omologii din Loiret are, de data aceasta, o tematică de factură culturală.

„Principala acțiune cuprinsă în cadrul programului prevede organizarea unor spectacole de teatru în colaborare cu elevi ai Colegiului Național «Radu Greceanu», îndrumați de Profesor Dana Iancu. Piesa care va fi pusă în scenă, Cabaret des mots (Cabaretul cuvintelor), este scrisă de maestrul Matei Vişniec, dramaturg român foarte cunoscut și apreciat de publicul francez, dar și român. Reprezentațiile vor fi susținute în amfiteatrul Colegiului Național «Radu Greceanu» (miercuri, 28 martie 2018, ora 17.00), pe scena Centrului Cultural «Eugen Ionescu» din Slatina (joi, 29 martie 2018, ora 18.00) și la Teatrul Național din Caracal (vineri, 30 martie 2018, ora 17.30). Intrarea va fi liberă și sunt invitați să participe elevi, cadre didactice și iubitori de teatru din județ”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul Judeţean Olt.

De asemenea, în program sunt incluse vizite tematice de descoperire a patrimoniului cultural local, Cetatea Sucidava, Mănăstirea Brâncoveni, întâlniri cu meșterii populari din județ.

„În etapa următoare a proiectului, în perioada 16 - 21 aprilie 2018, elevii de la Colegiul Național «Radu Greceanu», însoțiți de cadre didactice, vor susține aceleași reprezentații în Orașul Orleans și la sediul Ambasadei României din Paris. În plus, proiectul teatral al tinerilor din Olt și Orleans va fi inclus pe agenda proiectului SEZONUL Franța - România (decembrie 2018 - iulie 2019), la invitația Ambasadorului României la Paris, E.S. Luca Niculescu, care a apreciat cooperarea de mai mult de un deceniu între Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret”, se mai arată în comunicat CJ Olt.

Activitățile programate cu această ocazie vizează încurajarea francofoniei în rândul tinerilor din județul Olt și promovarea valorilor culturale naționale și europene.Comentarii

Redacţia

2018-03-26 17:35:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...