Expoziţie de pictură a artistului Eugen Dumitru, pe simezele Galeriei Artis

„Mereu perisajul” se numeşte expoziţia pictorului Eugen Dumitru, ce va fi vernisată vineri, 1 martie, la Galeria Artis, din Slatina. 


Iubitorii artei sunt aşteptaţi la Galeria Artis, vineri, începând cu ora 14.00, pentru a admira lucrările lui Eugen Dumitru. 

Născut la 24 aprilie 1960, în comuna Ştefan cel Mare, judeţul Olt, autorul a absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova (promoţia 1984), unde i-a avut profesori pe Victor Pârlac şi Liviu Gheorghe. 

Pictura a intrat în viaţa lui Eugen Dumitru prin joc. Ca oricărui copil i-a plăcut să deseneze. 

„Îmi aduc aminte că eram la grădiniţă când am pictat o vază cu flori şi am fost lăudat. Nu prea înţelegeam de ce. Vaza mi se părea că seamănă cu o sticlă de la lampă”, povesteşte pictorul. 

În comuna natală, Ştefan cel Mare, a avut un vecin, care a şi studiat arta mai târziu, la care a găsit cărţi despre istoria artei şi albume.

A avut expoziţii personale la Craiova, Târgu Jiu, Calafat, Slatina (octombrie 2022), Port Cetate, Dâmbovicioara şi Constanţa. Prima sa expoziţie personală a avut loc la Galeria craioveană Vollard. 

„Lucrările sale sunt în majoritate peisaje, naturi statice şi reproduceri pe pânză a unora dintre ele mai frumoase imobile pe care încă le mai are Cetatea Banilor. Tablourile, inundate în verde de diferite nuanţe, vorbesc parcă de felul omului care le-a creat”, spun organizatorii. 

  • Foto Expoziţie de pictură a artistului Eugen Dumitru, pe simezele Galeriei Artis