Vasia Oprea din Balş, câştigătoarea Marelui Premiu la Festivalul „Drăgan Munteanu” de la Deva

Valentina Vasia Oprea, din Balş, este câștigătoarea trofeului ediției a XI-a a Festivalului - Concurs „Drăgan Muntean”, desfăşurat la Deva.


La ediția din acest an a festivalului s-au înscris 47 de tineri interpreți, din mai multe județe ale țării, iar 20 dintre aceștia au intrat în concurs, după preselecție. Concursul propriu-zis a avut loc joi seară. 

Juriul festivalului, compus din personalităţi marcante, specialişti în domeniul etnografiei, etnomuzicologiei şi folclorului muzical, a avut o sarcină dificilă, deoarece toți concurenții s-au ridicat la un nivel foarte înalt.

„Emoțiile mele, în acest moment, nu s-au dublat, ci s-au triplat. Sunt tare fericită că duc la mine acasă, în Oltenia mea dragă, marele premiu al acestui festival. Este o noare și o bucurie pentru mine, iar pentru acest lucru, vreau să mulțumesc, în primul rând, onorabilului juriu pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, maestrului dirijor Gheorghe Cîlțea, și întregii orchestre, pentru tot ajutorul pe care ni l-au acordat fiecăruia în parte”, a declarat, pentru servuspress.ro, Valentina Vasia Oprea.

Clasamentul final:

Oprea Valentina Vasia - Olt - Trofeul ,,Drăgan Muntean” 

Lință Vlad Mihai - Hunedoara - Premiul  I 

Cupșe Denis Daniel - Maramureș - Premiul  II 

Popa Petronela - Suceava - Premiul  III 

Bogdan Andreea Gabriela - Cluj - PREMIU SPECIAL 

Tirdea Ștefan Bogdan - Neamț  - PREMIU SPECIAL

Popescu Simina Maria - Gorj - PREMIU SPECIAL

Aiacoboaie Sabrina Maria - Botoșani - PREMIU SPECIAL din partea ,,Asociației Pădurenilor”

Anuțoiu Ana Teodora - Hunedoara - PREMIU SPECIAL din partea ,,Asociației Pădurenilor”. 


  • Foto Vasia Oprea din Balş, câştigătoarea Marelui Premiu la Festivalul „Drăgan Munteanu” de la Deva


Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi a fost asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, condusă de dirijor profesor Gheorghe Cîlţea.