De ce au fost isterizate autorităţile comuniste de un stâlp în formă de cruce de la una din intrările în Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina

Un stâlp de susţinere din zona intrării secundare în Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina ce semăna cu o cruce a fost modificat de autorităţile comuniste, însă s-a reuşit fotografierea imobilului înainte de intervenţie.

Potrivit istoricului Aurelia Grosu, tevatura „crucii” de pe Casa de Cultură a Sindicatelor s-a iscat după ce un stâlp de susținere aplatizat cu rolul de a spori rezistenta unui volum (intrarea secundară în Casa de Cultură) rezultat din proiectare, a fost interpretat ca o reprezentare a semnului crucii.

„S-au găsit „organe vigilente” care au reclamat „crucea” și în timp record brațul se sus al pilonului a fost demolat, rămânând în formă de T.  Dr. Mircea Serbu, care a fotografiat cu mari riscuri case înainte sau în cursul demolării, a înregistrat și „crucea” (probabil că este o fotografie unicat)”, notează istoricul slătinean.