A încetat din viaţă Cornel Udrea, fost preşedinte al Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”

Cornel Udrea, cunoscut umorist, dramaturg şi jurnalist radio, a încetat din viaţă, naoptea trecută, la vârsta de 77 de ani. Timp de 15 ani, acesta a ocupat funcţia de preşedinte al Festivalului „Oltenii & Restu’ Lumii”.


La prima ediţie a festivalului de după pandemia COVID-19, Cornel Udrea spunea:

 „Dincolo de vitregiile impuse de boala ce a lovit sufletul și trupul oamenilor în anii trecuți, se află dramul acela de optimism, de speranță, care definește o colectivitate, cum este și cea a organizatorilor acestui festival, de cea mai înaltă calitate”.

Potrivit Radio Cluj, Cornel Udrea a absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția 1964. Și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie din Cluj, pe care a absolvit-o în anul 1969.

La un an de la terminarea facultății, lucrează ca redactor la Radio Cluj.

Vreme de mai multe decenii, Cornel Udrea s-a identificat cu mai multe emisiuni emblematice pentru Radio Cluj. Amintim doar „Umorul de la A la Z” și „Radioduminica”. De asemenea, a realizat transmisiuni sportive și zeci de spectacole cu public.

Scriitorul Cornel Udrea a debutat în editorial în 1972, cu un volum de poezii, „Iasomia”. Volumul „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”, apărut în 1979, și de atunci în nu mai puțin de 16 ediții, avea să-l consacre defintiv și să-l impună printre cei mai inspirați și rafinați autori de literatură umoristică.